Slučaj pesme "Blurred Lines" okončan, Tik i Vilijams duguju pet miliona dolara

Pravna borba, koja je počela 2013. godine, o tome da li su Robin Tik i Farel Vilijams pesmom "Blurred Lines" oštetili autorska prava Marvina Geja, kopirajući njegovu numeru "Got to Give It Up", konačno je okončana i to na štetu Tika i Vilijamsa.

Dvojici umetnika naloženo je da pet miliona dolara plus kamatu plate porodici Marvina Geja, koja takođe ima pravo na polovinu novca koji u budućnosti pesma Blurred Lines bude zaradila.

Tiku i Vilijamsu je pre tri godine sud odredio da plate sedam miliona dolara, ali je iznos umanjen na 5,3 miliona. Obojica su se žalila na presudu, ali je sud sada doneo odluku na koju više neće biti prava žalbe.

Marvin Gej je preminuo 1984. godine, kada ga je otac ubio vatrenim oružjem. Proslavio se hitovima Ain't That Peculiar, How Sweet It Is (To Be Loved By You), I Heard It Through the Grapevine, Let's Get it On...

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво