„Lift“ vas vodi na „Prvi sprat“

Grupa „Lift“ izdala je svoj prvi album za PGP RTS. Uglavnom pevaju o ljubavi, prijateljstvu. Njihovi stariji singlovi na „Jutjubu“ su veoma slušani, a neki prelaze i milion pregleda. Novi album nosi naziv „Prvi sprat“ i do njega se stiže, naravno, jedino „Liftom“.

Nakon što je izdala debi album Prvi sprat za PGP RTS, grupa „Lift“ napravila je promociju na kojoj je mlada petorka izvela mini-koncert pred velikim brojem posetilaca među kojima su bili najuticajniji predstavnici kulturnog i umetničkog života prestonice. 

Specijalni gost benda bio je čuveni osnivač i šef grupe „Fejt nou mor“ Bil Guld koji je na promociju stigao pravo sa turneje sa bendom „Em-Si fajv“.

„Mislim da je odlično što je album objavljen i što se ulaže u klince koji sviraju muziku koja nije turbo-folk i nije regeton. Ovo je više rok muzika i volim da vidim da se to ohrabruje. Dobro je videti klince koji hoće to da rade“, istakao je Guld. 

Grupu „Lift“ čine petrorica mladih studenata koji se znaju još od srednje škole. Nastali su pre gotovo tri godine i u svojim pesmama pevaju o ljubavi, prijateljstvu, ali često se desi da  pevajui o društveno-angažovanim temama. Na početku karijere mnogo im je značila podrška Radio Beograda.

„Ovo je konačno prava stvar da novi mladi bendovi imaju prostor i u izdavaču koji je deo Javnog servisa i, naravno, televiziji. Mislim da je ono što nam nedostaje na televizijama neka emisija koja bi pratila takve bendove“, ocenio je glavni muzički urednik Radio-Beograda 202 Nenad Kuzmić i naglasio da je „Lift“ i kao demo bend imao prostora u takmičenju za demo bendove na toj radio stanici.

Isto tako znači i podrška iskusnih kolega.

„Meni je izuzetno drago kad vidim da jedan, pre svega, mlad bend dobije prostor – prostor za svirku i medijski prostor i izdavačku kuću kao što je PGP, što je veoma značajno. Znam koliko je teško danas u našoj zemlji mladom bendu da nađe medijski prostor i mogućnost da se probije. Znam to kroz rad sa Beogradskim autorskim rok festivalom i Udruženjem rok muzičara Srbije gde guramo te mlade bendove, a bend 'Lifte' je dobio jednu dobru odskočnu dasku u vidu PGP-a da ostvari svoje snove“, objašnjava Nemanja Savić iz „Nevernih beba“.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво