„Mando dijao“ u Beogradu – važno je boriti se za ljudska prava

Švedska indi rok grupa „Mando dijao“ održala je prvi put u svojoj karijeri koncert u Beogradu u Hali sportova „Ranko Žeravica“. Deo koncerta protekao je u znaku obeležavanja 70. godišnjice od usvajanja Univerzalne povelje o ljudskim pravima pod parolom i haštagom #StandUp4HumanRights.

Članovi grupe „Mando dijao“ podržali su nastojanje ambasade Švedske u Beogradu da se naglasi važnost Povelje o ljudskim pravima, kao i 70. godišnjicu od njenog usvajanja koja se ove godine obeležava.

„Ne zaboravite da se borite za ljudska prava, to je veoma važno. Sada ću otpevati jednu mirniju pesmu potpuno sam“, rekao je pevač grupe „Mando dijao“ Bjorn Dixgard i otpevao pesmu posvećenu poštovanju ljudskih prava Ochrasy.

Od kako su 1995. godine osnovani, „Mando dijao“ objavili su osam studijskih albuma.

Veliku popularnost na Balkanu stekli su nakon objavljivanja albuma Give Me Fire i hitovima kao što su Dance With Somebody i Gloria. Prema rečima članova švedskog benda, raduje ih što su u Beogradu i sigurni su da će se i u budućnosti srpska prestonica uvek naći na mapi njihovih planiranih koncerata.

Neposredno pre koncerta ambasada Švedske organizovala je druženje sa članovima benda tokom kojeg je bilo reči o ovom značajnom jubileju.

„Važno je svakodnevno se boriti za ljudska prava. Kao ljudi, mi ne možemo učiniti sve što je potrebno, ali svako od nas može učiniti nešto da bi svet postao bolje mesto za život“, rekao je zamenik ambasadora Švedske Joakim Vern.

Potpisana 10. decembra 1948. godine u Parizu, Povelja predstavlja prekretnicu u poimanju i razumevanju važnosti poštovanja ljudskih prava. To je prvi i najznačajniji međunarodni akt kojim se utvrđuje minimalni skup ljudskih prava svakog čoveka, što znači da svako ljudsko pravo mora biti poštovano u svakoj državi.

Sedamdeseta godišnjica od donošenja Univerzalne povelje o ljudskim pravima obeležava se širom sveta pod haštagom #StandUp4HumanRights kroz različite manifestacije i događaje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара