„Greta van flit“, četiri nominacije za Gremija pa na „Egzit“

Bend „Greta van flit“, koji nastupa na predstojećem „Egzitu“, nominovan je za četiri prestižne Gremi nagrade u žestokoj konkurenciji sa imenima kao što su „Arktik mankiz“, Dua Lipa, „Alis in čejns“.

Muzički sastav za koji svetski mediji kažu da su „spasioci rokenrola“, dolazi iz okoline Detroita i podigao je pravu buru na svetskoj sceni oživljavanjem istinskog rokenrol zvuka.

Njihov muzički izraz već im je doneo mesto na uticajnoj listi magazina Forbs „30 ispod 30“, kao i nagradu magazina Laudvajer za najbolji novi bend.

Iako će im ovo biti prva godina na dodeli Gremija, momci iz grupe „Greta van flit“ već su postigli neverovatan uspeh, jer pored nominacije benda za Najbolje nove izvođače, njihov hit Highway Tune nominovan je za najbolje rok izvođenje, a singl Black Smoke Rising za najbolju rok pesmu.

Članovi Američke muzičke akademije toliko su bili oduševljeni njihovim duplim maksi-singlom From the Fires da su ga izglasali među najbolje rok albume, iako je njihov stvarni album prvenac Anthems of the Peaceful Army izašao tek nakon procesa nominacija, pa će zbog toga za ovu prestižnu nagradu konkurisati i dogodine.

Među drugim priznanjima ovih talentovanih momaka su i nedavno obelodanjene nominacije za Polstar nagrade, za koje se bore i bendovi kao što su „Metalika“ i „Fu fajters“, te pop i hip-hop zvezde kao što su Bruno Mars i Drejk, gde se „Greta van flit“ kao jedini rokeri nalaze u kategoriji Najboljih novih hedlajnera, a konkurencija su im popularni reper Post Maloun i pop zvezda u solo usponu, Hari Stajls iz grupe "One Direction".

Iduće godine „Greta van flit“ sviraće na najvećim svetskim festivalima, a u julu dolaze i na glavnu binu „Egzita“, nakon što su već nastupali na gigantskim pozornicama festivala kao što su „Koačela“, „Lolapaluza“ i „Rok am ring“. Čak i pre objavljenog prvog albuma rasprodali su kompletnu turneju ove godine.

Osim benda „Greta van flit“, na ovogodišnjem „Egzitu“, koji će biti održan od 4. do 7. jula 2019. godine na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, nastupiće i rok giganti „Kjur“, vodeći svetski di-džej duo Dimitri Vegas i Lajk Majk, čuveni frontmen „Pantere“ Fil Anselmo koji će sa svojim novim bendom „Iligals“ izvoditi set sastavljen isključivo od pesama „Pantere“.

Među prvim najavljenim izvođačima su još i njujorški tandem koji je osvojio svet „Sofi Taker“, metal diva Tarja Turunen, kultni ska sastav „Selekter“, te bendovi kao što su „Arkturus“, „Piter end Test tjub bejbs“ i „Total kejos“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво