„Čovek bez sluha“ objavio novi album i poručio: „Stanimo u gard“

Pank-rok bend „Čovek bez sluha“ objavio je, na CD-u i digitalnim platformama, novi album „Stanimo u gard“, koji će koncertno promovisati 14. decembra u dvorani „Amerikana“, Doma omladine Beograda.

Stanimo u gard je album koji sa sobom donosi devet novih priča i pesama koje bi trebalo da potvrde da u rok muzici nema foliranja, ali i da muzika kao umetnost nije stajaća voda, već reka koja mora da teče i talasa da ne bi presušila“, kaže frontmen Miki Radojević.

Objavljivanje albuma danas je svečano obeleženo promocijom u Beogradu, u pabu „Crna kornjača“, gde je pred brojnim prijateljima, kolegama muzičarima, obožavaocima i novinarima kragujevački „Čovek bez sluha“ izveo uživo nove pesme Stanimo u gard, Šta nudiš ti? i I posle svega.

Muzički urednik i voditelj radija Beograd 202, Nenad Kuzmić, ocenio je da album zaslužuje čistu peticu, dok je kao izdavač albuma, vlasnik promoterske kuće „Long plej“, Zoran Vulović, istakao da se konačno pojavio „ozbiljan album sa stavom i pesmama u kojima možemo da se prepoznamo, benda koji nije iz Beograda, što je dosta važno danas kada su se skoro cela scena preselila u Beograd“.

Prema Radojevićevim rečima, naziv albuma Stanimo u gard pokazuje da je ČBS ostao veran svojoj pank-rok ideologiji i stavu, ali da je sam muzički pravac jako evoluirao, pa se bend trudio da ide u korak s tim.

„Album je usnimljen i isproduciran tako da može da parira svetskim standardima, tekstualno obuhvata različite aspekte i teme života, a muzički je komponovan i spakovan u zlatnu sredinu – između onoga što verni obožavalac ČBS-a očekuje da od nas čuje i činjenice da mi više nismo mlade nade već zreli ljudi i zreo bend koji ne mora nužno da bude okrenut uskom auditorijumu ili da bude doživljavan kao soundtrek velikog školskog odmora“, objašnjava Radojević.

Muziku i tekstove potpisuje Miki Radojević, a aranžmane Radojević i „Čovek bez sluha“. Producenti pesama na albumu su bili Voja Aralica, Ivan Petrović i Miloš Marković. Pored gitariste i pevača Radojevića, bend čine bubnjar Vladimir Lazarević-Lune, basista Miodrag Zdravković-Mikica i gitarista Sava Mirović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи