„Nou slip“ festival posetilo više od 25.000 ljudi

Više od 25.000 ljudi iz više od 30 zemalja širom sveta posetilo je novi Egzitov „Nou slip“ festival, koji je tokom tri noći i četiri dana na 12 festivalskih lokacija širom Beograda okupio više od 100 predstavnika domaće, regionalne i svetske klupske scene, saopštili su organizatori.

U programu, koji se odvijao danonoćno, bili su i neki od najtraženijih svetskih zvezda kao što su Fetboj Slim, Nina Kravic, kultna imena kao što su Kasijus, Li Baridž, di-džej Tenis, Marsel Fengler, ali i zvezde nove generacije kao što su Daks Džej, „Aj hejt models“ ili Randomer.

Ljubitelji alternativnog zvuka uživali su u autentičnom zvuku izvođača kao što su Aleksi Perala, Moli, Olof Drejer, Agnes Aves, Blek Merlin, Filip Berg i Paskal Valter, dok je široka domaća i regionalna selekcija obuhvatila neke od ključnih aktera kao što su Marko Nastić, Dejan Milićević i drugi.

Žurka je počela u četvrtak uveče na glavnoj festivalskoj lokaciji, „Hangaru“ u Luci Beograd, gde je antologijskim „Rejvom u Hangaru“ Fetboj Slim držao publiku u visokoenergetskom naboju od prvih do poslednjih taktova, uz hitove Praise You, Right Here, Right Now ili Star 69.

Već narednog dana, festival je u punom kapacitetu zavladao beogradskim klubovima „Dragstor“, „20/44“, „Marš Open Spejs“, „Mladost“, „Mint“ i drugim.

Jedna od najvećih zvezda, Nina Kravic, koja je atmosferu dovela do usijanja u furioznom dvosatnom setu u Hangaru, još jednom je potvrdila status liderke današnjeg tehno pokreta, dok su je u stopu pratili mladi tehno magovi Daks Džej i „Aj Hejt Models“.

Nakon dva dana prave rejverske atmosfere, subota u „Hangaru“ bila je rezervisana za fanove melodičnog, emotivnog hausa koji su u pravom subotnjem maniru bili raspoloženi za ples i krajnje opuštenu, klupsku atmosferu.

Noćni simbol Pariza, klub „Reks“, sinoć je proslavio 30 godina neumornog rada, a njihovi muzički gosti u Beogradu bili su Kasijus, Li Baridž, Moli i Paskal Valter, dok su domaćini ove žurke bili minimal mag Petar Cvetković, Marko Nastić, koji je dočekavši prve zrake jutarnjeg sunca svojim nastupom i zvanično zatvorio glavnu festivalsku lokaciju „Nou Slip“ festivala.

Na noćnom programu u beogradskoj „tehno katedrali“ sinoć su se nizali domaći izvođači Vanja Bursać, Vojkan Bećir i Sonja Sajzor nakon kojih je famozni Olof Drejer, muzički genijalac iz kultne švedske grupe „D Najf“, u svom euforičnom di-džej setu poveo publiku na putovanje ispod prepoznatljivog svoda kluba „Dragstor“.

„Nou Slip“ karavan ušao je u svoje završne časove, te će, nakon finalnih aftera u klubovima „Dragstore“ i „Mint“, svojevrstan ispraćajni matine biti održan u baru „Pržionica“, gde će selektorski duo „Akioki“ i zvanično zatvoriti ovogodišnje izdanje festivala, koji je pokrenut u svom „nultom“ izdanju prošle godine u okviru „Egzit“ festivala.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво