Gabi, Bisera, Matija i Vasil priredili „Zlatnu noć“ Beograđanima

Prvi put na beogradskoj sceni koncert dve generacije muzičara, iz dve porodice. U Kombank dvorani nastupili su Bisera Veletanlić, Gabi Novak, Matija Dedić i Vasil Hadžimanov.

Džez muzičari evropske reputacije Vasil Hadžimanov i Matija Dedić i velike zvezde jugoslovenske pop scene Bisera Veletanlić i Gabi Novak održali su dugo očekivani koncert na sceni beogradske Kombank dvorane.

Protagonisti ovog nesvakidašnjeg muzičkog događaja, na oduševljene publike, pretvorili su dvoranu u vrhunski džez bar.

Svi koji su imali sreće da se nađu u davno rasprodatoj sali nekadašnjeg Doma sindikata uživali su u finoj mešavini virtuoznog muziciranja džez pijanista i zlatnim glasovima istinskih diva jugoslovenske pop muzike.

Matija Dedić i Vasil Hadžimanov svirali su svoje kompozicije, a potom pratili Gabi Novak i Biseru Velentanlić dok su glasovima oživljavale najbolje momente svojih karijera i neke od najvažnijih pesama jugoslovenske pop scene.

Posebnu reakciju publike na samom početku koncerta izmamilla je kompozicija Ohrid Vasila Hadžimanova. Ljudi koji ranije nisu imali prilike da čuju taj splet balkanskih folk motiva u džez aranžmanu gromkim aplauzom su pozdravili našeg cenjenog džez pijanistu.

Gabi Novak je uglavnom pevala kompozicije Arsena Dedića oslanjajući se na svedeni okvir gradske šansone. Sve što znaš o meni ili Pusti me da spavam zvučale su prefinjeno i decentno u izvođenju Gabi Novak.

U fanki ritmove i raskošan džez glasovni ornament uvela je publiku Bisera Veletanlić u izvođenju evergrin numera Kornelija Kovača kao što su Milo moje ili Ručak za dvoje.

Bisera je ponovo pokazala zašto važi za jedan od najznačajnijih ženksih vokala u istoriji pop muzike na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Do kraja koncerta publika je imala priliku da čuje i neke od inostranih standarda kao što je My Funny Valentine Ele Ficdžerald.

Publika je ovacijama ispratila učesnike koncerta sa scene.

Vasil Hadžimanov, Matija Dedić, Gabi Novak i Bisera Velentanlić nastupiće i večeras na sceni Kombank dvorane, a karte za taj koncert su takođe davno rasprodate.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво