„Bajka“, deseto izdanje Nemanje Radulovića

Proslavljeni violinista Nemanja Radulović predstavlja svoje deseto diskografsko izdanje koje je pripremao više od dve godine.

Radulović ističe za njega je sve na novom izdanju bajka – repertoar, muzičari, mesta na kojima su snimali, svi ljudi koji su radili na ovom projektu.

Na izdanju su dela jermenskog kompozitora Hačaturjana, kao i Šeherezada u sjajnom aranžmanu Aleksandra Sedlara. Tu verziju je beogradska publika imala priliku ekskluzivno da čuje početkom godine na Kolarcu.

„Ova verzija je veoma dragocena za mene zbog radnog procesa sa Sedlarom i 'Dabl Sensom'. Svih 16 muzičara bili su uključeni i vrlo kreativni sa idejama“, kaže Radulović.

Prema njegovim rečima, Sedlar je kompozitor, aranžer, ali i perkusionista na ovom albumu, a njegov način stvaranja muzike je bezvremenski, inteligentan, pun života, bez granica.

„Na albumu su još dva njegova dela, u orijentalnom i tradicionalnom stilu – Savčo 3 i Turska“, dodaje Nemanja.

„Album se zove Baïka, baš na našem jeziku, zato što za mene bajka ima više značenja - to je priča, imaginacija, saradnja sa ljudima koje poštujem i koje volim. A i sama muzika je bajkovita! Hačaturjanov koncert apsolutno može da se stavi u neku dečju priču ili da se napravi film sa tom muzikom. Sećam se da sam u detinjstvu voleo da gledam ruske bajke, koje su se emitovale na RTS-u. Sećam se 'Snežne kraljice'“, zaključuje proslavljeni violinista.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво