„Galijin“ koncert za pamćenje u Centru „Sava“

Legendarna rok grupa „Galija“ priredila je oduševljenoj publici emotivni doživljaj za pamćenje koncertom u ispunjenom beogradskom Centru „Sava“, gde su se, tokom više od dva časa, mogle čuti pesme sa novog albuma „U raju iznad oblaka“, neke koje dugo nisu svirane, ali i brojni stari hitovi.

„Галијин“ концерт за памћење у Центру „Сава“ „Галијин“ концерт за памћење у Центру „Сава“

Frontmen Nenad Milosavljević, njegov brat Predrag i ostatak ekipe na sjajan način su koncipirali koncert koji je plovio od, mahom, akustičnog prvog dela do katarzičnog finala.

Odmah za početak izvedene su dve udarne teme sa aktuelnog izdanja - naslovna, U raju iznad oblaka i Nešto me goni, da bi Čujem te lepo kako dišeš označila, baš kao što je i najavljeno, osvrt na neke pesme koje dugo nisu svirane.

Moj brat i ja, Pevajmo i Ja nisam odavde mnoge su podsetili na akustični koncert grupe 1995. godine u Skupštini grada Beograda.

Posebno upečatljivo je bilo samo uz klavirsku pratnju svedeno izvođenje čuvene A kad me pogledaš, kao i filmska tema iz Zone Zamfirove.

Čuveni Decimen sa prvog albuma predstavljao je kulminaciju sviračkog majstorstva i pravu zvučnu poslasticu za sve koji su decenijama odani „Galiji“.

Kako je veče odmicalo, bend se sve više priklanjao udarnim koncertnim adutima. Kotor i Da me nisi definitivno su podigle publiku na noge i akustični sentiment prevele u žurku gde više sedenja nije bilo.

Nizale su se Sloboda, Možda sam lud, Pismo, Dodirni me, a Stare trube, Digni ruku i Skadarska donele su euforičan finiš pred kratko povlačenje.

Na bis je, povratkom akustici uz izraženu moć Nešinog vokala u Da li si spavala, krug zatvoren, a za himnično finale je poslužila, kao i obično, Još uvek sanjam.

Posle Beograda, „Galija“ album U raju iznad oblaka, koji je izdao PGP RTS, predstavlja 16. novembra koncertom u hali „Čair“ u Nišu.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво