Jun Sun Na i Valdes pretvorili Beograd u svetsku prestonicu džeza

Južnokorejska džez pevačica Jun Sun Na i kubanski pijanista Čučo Valdes izvanrednim nastupima na sceni Kombank dvorane pretvorili su Beograd u svetsku prestonicu džeza.

Okružena vrhunskim muzičarima iz svog kvarteta, gošća iz Južne Koreje nastupila je sinoć pred publikom u okviru programa Beogradskog džez festivala.

U skladu sa sloganom ovogodišnjeg festivala „Bez granica“, Jun Sun Na je demonstrirala raskošan potencijal svog glasa koji je u zavisnosti od aranžmana pesme bojio harmonije u soul, kristalni pop, kabaretski rokenrol, ali i dosezao i operske visine.

Jun Sun Na je pevala numere sa svog albuma She Moves On, ali i muzičke klasike pop kulture kao što su numere Aleluja ili pesme Toma Vejtsa.

Ispraćena je sa pozornice dugotrajnim ovacijama.

Nakon nje na scenu je izašao veteran afro-kuban džeza Čučo Valdes, koji je u pratnji mladih muzičara na sceni opravdao reputaciju šestostrukog dobitnika nagrade Gremi.

Valdes se posle 40 godina vratio na istu scenu ondašnjeg Doma sindikata, a sadašnje Kombank dvorane.

„Baš je divno što sam ovde posle toliko vremena“, obratio se beogradskoj publici kubanski pijanista pre nego što je počeo izvanredan nastup u kojem je spajao afrički foklor s tradicionalnim kubanskim ritmovima.

Valdes je na momente virtuoznim muzičiranjem pokazao zašto ga smatraju najvažnijim protagonistom arfo-kuban džeza.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво