Uživajte u muzici iz filma „Boemska rapsodija“

Fredi Merkjuri je konačno dobio biografski film kakav mu dolikuje! „Boemska rapsodija“ je dostupan u bioskopima, a za potpuni doživljaj svakako je zaslužan i vrhunski saundtrek koji sadrži i neobjavljene snimke antologijskog nastupa grupe „Kvin“ na čuvenom koncertu „Lajv ejd“ 1985. godine.

Izdanje sa muzikom iz filma sadrži 22 pesme i produkciju potpisuju Brajan Mej i Rodžer Tejlor, a u tome su im pomogli, kao studijski saradnici, Džastin Širli – Smit, Kris Fredrikson i Džošua Dž. Makre, dok su za mastering zaduženi Adam Ajan i Bob Ludvig.

Ceo tim je imao veliki izazov kada je u pitanju CD sa muzikom iz filma, jer krajnji cilj nije predstavljao stvaranje kolekcije najvećih hitova, već odabir pesama koje će na advekatan način pratiti radnju filma. Napravljen je detaljni odabir snimaka koji odgovaraju scenama, dok je poseban fokus usmeren ka živom nastupu.

Film se trenutno premijerno prikazuje širom sveta, dok se prvi komentari tek očekuju. Rami Malek tumači glavnu ulogu Fredija Merkjurija, a osim njega tu su i Gvilum Li (Brajan Mej), Ben Hardi (Rodžer Tejlor), Džo Macarelo (Džon Dikon) i Luci Bojton (Meri Ostin).

Rami je bio svestan koliko je težak posao bio pred njim,te je i sam jednom prilikom izjavio: „Ovo je bila velika prilika za mene. Finalni proizvod će biti ili savršen ili užasan“.

Ali, sudeći po komentarima članova grupe „Kvin“, Rami je odradio odličan posao. Brajan Mej, kao jedan od producenata filma, izjavio je da će Malek ispuniti očekivanja publike, ali i da je deset godina trajala potraga za glumcem koji će moći da iznese ulogu u potpunosti.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво