Rade Šerbedžija i „Zapadni kolodvor“ u Beogradu, Nišu i Čačku

Poznati jugoslovenski umetnik Rade Šerbedžija sa svojim orkestrom „Zapadni kolodvor“ nastupiće 26. decembra u Kombank dvorani u 20.30. U večerima muzike i romantičnih stihova imaće prilike da uživa i publika u Nišu i Čačku.

Za koncert pod nazivom Meni se dušo od tebe ne rastaje Rade obećava veče muzike i romantičnih stihova, a specijalni gost koncerta biće Damir Urban.

Beogradski koncert prvi je u sklopu mini-turneje po Srbiji, nakon kojeg 27. decembra Rade i „Zapadni kolodvor“ nastupaju u Domu vojske Srbije u Nišu, a dan kasnije u Domu kulture u Čačku.

Umetnik koji je ostavio dubok trag na jugoslovenskoj sceni, rođen je 1946. godine. Na akademiji za pozorište i film u Zagrebu diplomirao je 1969. godine, a odmah potom dobija angažman u pozorištu.

Rade Šerbedžija od najranijih glumačkih dana biva zapažen kao izvanredan glumac u pozorištu (uloge u Hamletu, Ričardu Trećem) i počinje da dobija uloge u filmovima.

Ubrzo osvaja jugoslovensku publiku glumeći u filmovima koji obrađuju ratne kao i savremene teme (Prosjaci i sinovi, U registraturi, Užička republika, Variola vera, Banović Strahinja, Una, Život je lep, Pre kiše i mnogi drugi).

Film Oslobođenje Skoplja režirao je sa sinom Danilom, a jednu od glavnih uloga u ostvarenju igra i njegova ćerka Lucija. Uživa i u porodičnom pozorištu "Ulysses" koje vodi sa suprugom Lenkom Udovički.

Izgradio je internacinalnu karijeru glumeći u mnogim holivudskim hitovima. Objavio je zbirke pesama Promjenljivi i Crno, crveno.

Snimio je zavidan broj muzičkih albuma, kako studijskih tako i albuma uživo. Neki od najpoznatijih su Ne daj se Ines, Ponekad dolazim, ponekad odlazim, Orihi orihi, Imam pjesm za tebe, Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor.

Prošle godine izdata je njegova knjiga Poslije kiše – nastavak prvog dela autobiografije koja se pojavila pod naslovom Prije kiše.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи