Nova šansa za obožavaoce – Bisera, Gabi, Vasil i Matija nastupaju i 17. novembra!

Nakon rasprodatog prvog koncerta i velikog interesovanja, ova magična četvorka nastupiće i 17. novembra u velikoj sali Kombank dvorane!

U ovim posebnim noćima publika će uživati uz čuvene pesme Arsena i Matije Dedića, Zafira i Vasila Hadžimanova, Kornelija Kovača, Kemala Montena, Đorđa Novkovića i drugih velikana jugoslovenske muzičke scene.

Biće pravi doživljaj prisustvovati ovim koncertima za dva klavira i dva glasa – koncerti na kojima će se prisutni sresti sa muzikom, pesmama i ljudima koji će podsetiti na vreme u kojem su nastale večne, vanvremenske pesme i melodije.

One koje će prizvati dane istinske umetnosti. Poštovani i voljeni umetnici čiji aplauzi traju zauvek.

Dve generacije muzičara, iz dve porodice, na jednoj pozornici!

Bisera Veletanlić, osim toga što je jedno od najvećih imena domaće šlageristike i zvezda jugoslovenskih festivala 70-ih godina prošlog veka, jedna je od najoriginalnijih pevačica na Balkanu. U svojoj bogatoj muzičkoj karijeri snimila je veliki broj nezaboravnih melodija koje su obeležile jedno vreme. Dobitnica je nagrade festivala „Nišvil“ za životno delo.

Gabi Novak, jedna je od najpoznatijih pevačica hrvatske muzičke scene sa karijerom dužom od 50 godina, koju je obeležila velikim hitovima, interpretacijama vrhunskih kompozicija njenog supruga Arsena Dedića i mnogobrojnim festivalskim nastupima širom regiona. Dobitnica je nagrade Porin za životno delo.

Vasil Hadžimanov i Matija Dedić dvojica su svetski priznatih džez pijanista i kompozitora, sa dugogodišnjim i veoma uspešnim muzičkim karijerama, sa bogatim diskografijama i mnoštvom osvojenih priznanja i nagrada. Ova dva vrhunska umetnika u sebi nose niz gena svojih predaka koji su, svako na svoj način, obeležili muzičke prostore Balkana.

Ulaznice za drugi koncert 17. 11. se mogu kupiti u pretprodaji na blagajni Kombank dvorane, kao i na svim prodajnim mestima „Eventima“, već od 18. oktobra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво