Marko Luis izdao novi album „Euridika“

Promociju trećeg solo albuma „Euridika“, Marko Luis održao je u „Dorćol placu“, a novi album sadrži 12 pesama, među kojima su tri dueta.

Posle albuma Shine On Me (2015) i albuma Beskraj, koji je prošle godine osvojio mnoga srca, Marko Luis posle samo godinu i po dana predstavlja nove pesme i svoju Euridiku, koju je objavila izdavačka kuća „Lampšejd medija“.

Publika je već ovog leta imala priliku da čuje dve nove pesme koje su se našle na novom albumu i to su naslovna pesma Euridika i singl Kad je noć. Pošto voli da sarađuje sa drugim umetnicima, i ova ploča nije mogla da prođe bez dueta kao što su pesma Sanjao sam, sa autentičnim Božom Vrećom, kompozicija Idi sa mladom sarajevskom grupom „Helem nejse“ i duet sa Markovom sestrom Majom u pesmi Svet je tvoj.

„Već duže vreme Maja i ja želimo da snimimo zajedničku pesmu. Drago mi je da se to konačno desilo na ovom albumu. Jedva čekam da podelim novi album sa svima i da uživo pevam nove pesme na koncertima. Uživajte“, rekao je Luis.

Za naslovnu sliku albuma koja je inspirisana grčkom mitološkom tragedijom Euridika, zaslužna je mlada umetnica Katarina Baćević iz Niša, sa kojom Marko prvi put sarađuje.

Osim novog albuma, Marko objavljuje datume za nastavak regionalne turneje pod nazivom "Beskraj tour by Barcaffe" gde će publika, pored Markovih starih pesama, prvi put imati priliku da čuje novi album Euridika uživo.

U Novom Sadu u „Firči studiju“ će svirati 9. novembra, 23. novembra u Sarajevu u amfiteatru Doma mladih, 29. novembra u Zagrebu u „Tvornici kulture“, 30. novembra u Ljubljani u „Kino šiški“ i kao šlag na torti, 13. decembra u Beogradu u Domu omladine Beograda.

Novi album Euridika je dostupan na svim muzičkim servisima, poput Dizera, Spotifaja i Jutjuba. Pored CD izdanja Marko Luis i „Lampšejd medija“ planiraju da do kraja godine izdaju ovaj album i na vinilu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво