Ramon Vargas: Srbija ima sjajne muzičare

Jedan od najznačajnijih protagonista operske scene današnjice, meksički tenor Ramon Vargas, nastupiće večeras s Horom i Simfonijskim orkestrom RTS-a, pod upravom Bojana Suđića, na sceni Kolarca u okviru programa jublarnog 50. Bemusa.

Na programu će biti Priča sa Zapadne strane i Čičesterski psalmi, Leonarda Bernstajna, povodom 100 godina od njegovog rođenja i poznate operske arije i pesme kojima će publici približiti zvuke Latinske Amerike.

Neposredno po dolasku u Beograd iz Los Anđelesa, Vargas je za Tanjug rekao da mu je velika čast što je učesnik tako važnog festivala sa tradicijom kao što je Bemus.

„Festival traje pola veka i to zaslužuje priznanje koje ću ja pretvoriti u odličan muzički događaj za publiku Bemusa. Nije lako putovati s kraja na kraj sveta, ali bio sam veoma znatiželjan da konačno upoznam Beograd u kojem imam izuzetne prijatelje, kao što je dirigent Srboljub Dinić“, istakao je Vargas.

Slavni operski pevač kaže da ga je uvek fasciniralo kako iz tako male zemlje kao što je Srbija dolaze vrhunski muzičari.

„Violinisti svetske klase Nemanja Radulović i Stefan Milenković ponos su Srbije, njeni ambasadori u svetu. Aleksandar Madžar, kompozitorka Isidora Žebeljan takođe. Meksiko je velika zemlja i za nas je nezamislivo da iz tako male zemlje kao što je Srbija dolazi veliki broj vrhunskih muzičara“, naveo je Vargas.

O programu koncerta, rekao je da će predstavljati presek njegovog sadašnjeg repertoara.

„Pevaću arije iz poznatih opera od Mocarta do Verdija. Raduje me susret s publikom u Srbiji jer sam u nekoj vrsti umetničkog zamaha i siguran sam da je odličan trenutak da zajedno stvorimo prvorazredni kulturni događaj. Nikada nisam pevao u Beogradu i nestrpljiv sam da makar na tren postanem deo umetničke scene o kojoj sam čuo mnogo lepih stvari“, rekao je Vargas.

Od svog debija 90-ih, Ramon Vargas se razvio u jednog od najznačajnijih tenora 21. veka. Poznat po svom izrazito lirskom tenoru, ovaj meksički pevač osvaja svojim interpretacijama belkanto repertoara, kao i italijanskih, španskih i meksičkih standarda.

Ramon Vargas u Beograd stiže posle nastupa u Operi Los Anđelesa u naslovnoj ulozi opere Don Karlos, koju tumači uz Plasida Dominga, a odmah nakon Beograda pojaviće se u produkciji Bala pod maskama u Bečkoj državnoj operi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво