Vasil Hadžimanov gost na koncertu kubanskog sastava „Ekos kompani“

Kubanski flamenko sastav „Ekos kompani“ nastupiće kao drugi izvođač serijala „Mjuzikolodži Barkafe sešns“, 17. i 18. oktobra u beogradskom klubu „Bitef art kafe“, a kao specijalni gost na koncertu nastupiće Vasil Hažimanov, jedan od najznajčajnijih džez pijanista u Evropi.

Ovaj muzičko-plesni spektakl izvodi čak sedam muzičara i pet plesačica, a šou ovakvog kapaciteta će po prvi put u Beogradu biti izveden u jednom klubu.

„Ekos“ je jedan od najcenjenijih flamenko sastava koji svojim radom, na kreativan način, istražuje integraciju kubanskih i hispano plesnih elemenata, otkrivajući novi umetnički izraz i nova prostranstva.

Mešajući elemente flamenka, sona, bolera i rumbe, „Ekos“ svojom muzikom i nastupom upravo oslikava mešovito stanovništvo Kube.

Sastav je osnovan 1999. godine, od strane iskusnih kubanskih muzičara i plesača i važi za renomiran sastav akademskih umetnika na Kubi.

Ovaj projekat je podržala „Makuba“, Udruženje prijateljstva između naroda Makedonije i Kube.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво