Dremka za bebe na visokom nivou

Kroz najlepše dečje uspavanke veliki broj Novosađana do dve godine prvi put upoznao se sa čarobnim svetom klasične muzike. U prepunom prostoru galerije matice srpske ovo subotnje jutro nešto je drugačije. Posle svake numere osmeh i aplauz, a filharmoničari obećavaju da će doći opet u Novi Sad.

Roditelji kažu da su oduševljeni i da su uživali u muzici zajedno sa svojim mališanima, od kojih su neki utonuli u san.

Koncertom za bebe i roditelje Galerija Matice srpske je prvi put organizovala program za decu do dve godine, u želji da pokaže da su ustanove kulture otvorene i za najmlađe.

„Ovo je naš prvi program u okviru velikog programa 'Odrastanje uz umetnost'. To je deo naše želje da pokažemo da je Galerija Matice prijateljski muzej, otvoren za majke sa bebama“, kaže Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica Galerije Matice srpske.

„Kada dođu dečji koncerti, koncerti za bebe, to je trenutak kada vam ništa drugo ne preostaje nego da se rastopite od slatkoće. I meni je ogromno zadovoljstvo što vidim da je taj nekakav trend bebi koncerata, dečjih koncerata koje smo započeli u Beogradskoj filharmoniji polako dobija na vidljivosti“, ističe Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije.

Već od sledećeg utorka, 9. oktobra mame sa bebama moći će besplatno da posete Galeriju Matice srpske gde će im biti obezbeđena i soba za bebe, kao i prostor za dojenje i previjanje.

Koncerti za bebe u izvođenju Beogradske filharmonije biće organizovani svake prve subote u mesecu.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се