Rundek u novoj muzičkoj avanturi sa Andrejom i „Ftičekima“

Pevačica Andreja Kurelec Košavić, Darko Rundek i Ekipa „Ftičeki“ objavili su prvi singl i spot „Dolinom se šetala“ sa predstojećeg zajedničkog albuma „Mura mura“, koji će na CD-u početkom iduće godine u Srbiji objaviti „Long plej“, a u Hrvatskoj „Menart“.

Mura mura je ispala opasno dobro, a mi jedva čekamo svoju muziku i koncertno podeliti sa vama“, poručuju Andreja, Rundek i Ekipa „Ftičeki“.

Rundek je muzički producent projekta Mura mura, kog je inicirala njegova supruga, pozorišna rediteljka Sanda Hržić. Na protekloj Rundekovoj turneji "Apocalypso Now", koju je režirala Hržić, novookupljena prateća grupa „Ekipa“ pokazala je izuzetnu kreativnost, svežu energiju i zajedništvo. Sanda je, kao veliki Andrein poštovalac, osetila da bi zagrebačka pevačica i trubačica sa Darkom i „Ekipom“ mogla konačno ostvariti san da otpeva i snimi 12 najdražih međimurskih pesmama.

„Spontano muziciranje, šuma i međimurski bluz“, opisuje Andreja Kurelec Košavić početak priče sa „Ftičekima" krajem leta prošle godine u jednom planinarskom domu na planini Medvednici iznad Zagreba. Potom su Andreja, Rundek i „Ekipa“ u februaru ušli u studio na dva dana.

„Bez velikog razmišljanja, ali s pažljivim slušanjem, sasvim spontano, ali sa jasnim smerom i merom stvorili smo album zvan Mura mura. Meni je od uvek bila želja pevati i interpretirati međimurske pesme. U njima se najbolje nalazim i snalazim. Bluz je bluz, živimo ga“, kaže Andreja.

Darko je preuzeo obavezu da orijentiše rad u studiju, sluša i predloži „ključeve“ za pristup pojedinim pesmama. 

Spot za pesmu Dolinom se šetala sniman je na reci Kupi, ostrvu Zlarinu, kao i prilikom tonske probe u dvoru i koncerta na trgu Ispod Leroja. U tih tri dana, reditelj Aron Kovačić uhvatio je sve trenutke spontanosti, osećaja i neverovatne energije koju nosi Ekipa „Ftičeki“.

Članovi benda su: Andreja Kurelec Košavić (vokal), Darko Rundek (gitara/bas), Igor Pavlica (truba), Silvio Bočić (bubnjevi/gitara), Ana Kovačić (saksofon), Roko Crnić (kontrabas), Miro Manojlović (vibrafon/udaraljke), uz Natašu Radušić (mandolina) i Marka Firsta (violina) iz grupe „Cinkuši". 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи