Više od 20 nastupa na 34. Beogradskom džez festivalu

Tokom pet dana 34. Beogradskog džez festivala biće organizovan 21 nastup u Kombank dvorani Doma sindikata, Velikoj dvorani Doma omladine i „Amerikani“. Među izvođačima „najintrigantniji umetnici“, ansambli iz više od 15 zemalja.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i gradska sekretarka za kulturu Ivona Jevtić najavili su 34. Beogradski džez festival, koji će se, pod pokroviteljstvom Grada Beograda, održati od 25. do 29. oktobra.

Na konferenciji za novinare u hotelu „Hilton“, istakli su da je Beograd od 2007. godine uvrstio džez festival u manifestacije od posebnog značaja, navodi se u saopštenju gradskog Sekretarijata za informisanje.

Vesić je naglasio da festival stalno pomera granice, pa tako i ovogodišnjim sloganom „Bez granica“, kao i svoje zadovoljstvo jer obavlja funkciju predsednika Organizacionog odbora tako značajne manifestacije.

„Nalazimo se na dobrom putu i napredujemo korak po korak. Svake godine imamo hrabriji program koji publici nudi nešto novo, što se vidi i po sve većem odzivu publike“, istakao je Vesić i dodao da će cena kompleta karata ostati ista - 3.600 dinara.

Vesić je rekao da Beogradski džez festival ima i obrazovnu funkciju, koja treba da omogući da što više ljudi, posebno mladih, prisustvuje koncertima.

Ivona Jevtić je istakla da je ove godine Grad Beograd za festival izdvojio 11 miliona dinara, dva miliona više nego prošle. Zahavalila je brojnim ambasadama i kulturnim centrima, kao i Ministarstvu za kulturu na podršci.

„Posetioci će tokom pet dana festivala biti u prilici da uživaju u 21 nastupu u Kombank dvorani Doma sindikata, Velikoj dvorani Doma omladine i 'Amerikani'. Nastupiće najintrigantniji umetnici, ansambli iz SAD, Kanade, Velike Britanije, Norveške, Švedske, Finske, Portugalije, Španije, Italije, Izraela, Mađarske, Nemačke, Austrije, Južne Koreje, Australije i Srbije“, navela je Jevtićeva.

Izvršni producent festivala i vršilac dužnosti direktora Doma omladine Nenad Dragović je dodao da kuća koju predstavlja od 1971. godine organizuje naš napriznatiji džez festival u svetu.

Programski menadžer festivala Dragan Ambrozić je istakao da je od 2005. godine ljubiteljima džeza ponuđeno oko 200 premijera.

U skladu sa ovogodišnjim sloganom, na festivalu će prvi put nastupiti muzičari sa pet kontinenata, kao i sastavi iz Kanade, Južne Koreje i Australije, najavio je Ambrozić.

Organizatori su dodali da se karte za 34. izdanje Beogradskog džez festivala mogu kupiti na blagajnama Doma omladine i Kombank dvorane, kao i putem „Eventim“ prodajne mreže.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара