Zvezde elektronske scene u „Barutani“ za vikend

Za poslednje dane leta, „Barutana“ ljubiteljima elektronskog zvuka priprema interesantna gostovanja svetskih superzvezda i domaćih di-džej snaga među kojima su Džon Digvid, Gaj Džej, Olga Korol, Sonja Munar, Boki.

Jedan od najpopularnijih svetskih di-džejeva Džon Digvid i izraelski producent i di-džej Gaj Džej pred srpsku publiku stižu u petak, dok će im domaću podršku pružiti Boki.

Subota je posvećena damama: Sonji Munar, minimal i tehno legendi i jednoj od tri najtraženija svetska ženska di-džeja, Olgi Korol, koja donosi hipnotički zvuk ukrajinskog andergraunda i mladoj i talentovanoj Neveni Jeremić.

Iste večeri na bini "Headroom" održaće se finale druge sezone takmičenja „Bit talents“, gde će se za titulu najboljeg boriti Vanton, Milanko Trifunčević, Novak i „Kepsjul ritam“, a podršku će im pružiti prošlogodišnji pobednik Mene.

Od svojih ranih početaka 15-godišnjeg di-džeja u Hejstingsu u eri esid haus zvuka, sve do vrha svetskog di-džej sveta, Džon Digvid je kroz svoju 35-godišnju karijeru stvorio i održao nivo integriteta koji služi za primer ostalim di-džejevima i producentima. Dostigao je sam vrh 2001. godine kada ga je magazin Di-džej (DJ Magazine) proglasio najboljim di-džejem.

Autor je velikih hitova poput numere Gridlock i progresiv himne Heaven Scent, a poznat je i po muzici za mnoge filmove, među kojima su Trejnspoting i Ekstazi.

Suvlasnik je izdavačke kuće „Bedrok“, koja ove godine slavi 20 godina postojanja i kroz koju je do sada sarađivao sa svetskim zvezdama poput Ernana Katanea, Snika, Kristijana Varele, Marka Bejlija.

Za razliku od mnogih drugih, Digvid ostavlja poseban pečat zbog čega ga ljubitelji elektronske muzike širom sveta obožavaju. Prvi je britanski di-džej, koji je bio desetogodišnji rezident u najpoznatijem njujorkškom klubu „Tvilu“.

Sonja Munar je vodeće ime svetske andergraund elektronske scene i nosilac laskavog nadimka ženski Viljalobos. Poznata švajcarska producentkinja i di-džej već se u četvrtoj godini susrela sa svojim prvim instrumentom, klavirom, koji je kasnije, uz klasičnu muziku i studirala na muzičkoj akademiji.

Nakon završetka studija, odlučila je da zameni klavir gramofonima i da kupi dram mašinu „Roland R8“. Pred kraj osamdesetih Sonja se infiltrirala u ženevski i nemački klupski andergraund i zaronila u vrtlog elektronske muzike.

Kasnije, kada se aktivno uključila u scenu, stil je izgradila u klubovima kao što su „Panorama bar“, „Fjuz“, „Amniža“, „Fabrik“ i na drugim kultnim lokacijama.

Saradnja sa velikim imenima elektonske muzike, poput Rikarda Viljalobosa, Lućana i Mis Kitin, koji su prepoznali njen talenat, doneli su joj svetsku slavu. Njena muzička pozadina, eklektični ukus i impozantna kolekcija ploča, razlozi su zašto je gospođica Munar među najtraženijim di-džejevima današnjice.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи