„Tu čelos“ održali spektakularni koncert u Beogradu

Reputaciju svetske muzičke atrakcije, dvojac čelista iz Hrvatske poznatiji kao „Tu čelos“ opravdao je spektakularnim nastupom u podnožju Beogradske tvrđave.

Luka Šulić i Stjepan Hauser virtuoznim sviranjem oduševili su 15.000 obožavalaca koji su iz celog regiona stigli na beogradski koncert.

Pre nastupa glavnih zvezda večeri publika se zagrevala za spektakl uz izuzetan glas gospel i džez pevačice Ive Ikon, a potom i rifove najmlađeg poznatog rokera u Srbiji, Džonija Rankovića.

Temperatura u publici je naglo skočila kada su poput rok zvezda Luka i Stjepan kročili na pozornicu, ali početak koncerta bio je rezervisan za romantične duše.

Obrade tema iz remek-dela filmske umetnosti, kao što je numera Mesečeva reka (iz filma Doručak kod Tifanija) ili glavne muzičke teme iz Kuma, Vatrenih kočija, Kišnog čoveka, gosti iz Hrvatske odsvirali su u pratnji vrhunskih beogradskih muzičara među kojima su bili i članovi Beogradske filharmonije.

„Evo, obećavam da nećemo dugo sa romantičnim pesmama da 'davimo'“, rekao je Stjepan Hauzer i nedugo nakon toga ispunio obećanje.

Usledila je žestoka i energična svirka, koja se prelivala preko podnožja Beogradske tvrđave.

„Tu čelos“ su ostali na sceni samo u društvu bubnjara i počele su da „grme“ obrade hitova koji su proslavili Majkla Džeksona, AC-DC, „Nirvanu“, „Rolingstonse“...

Sve se pretvorilo u muzički spektakl, sa vatrometom za kraj u kojem je uživala publika koliko i izvođači na sceni.

U nastupu svetski poznatih muzičara uživali su između ostalih i i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво