Trio „Sveti“ sa posebnim gostom ponovo na Kalemegdanu

Marko Đorđević, Vasil Hadžimanov i Branko Trijić, koji čine trio „Sveti“, ili kako ih kolege nazivaju, muzičari muzičara. U četvrtak, 23. avgusta, održaće tradicionalni letnji koncert u „Biteartkafeu“ na Kalemegdanu, ovog puta uz pojačanje posebnog gosta – saksofoniste Dejvida Binija iz Njujorka.

Trio „Sveti“ je kreativna demokratija u kojoj su autorski zastupljeni svi članovi grupe. Njihov zajednički izraz je emotivno upečatljiv, spontan, virtuozan, jedinstven.

Dobra muzika ne poznaje granice. Ovaj trio to na najbolji način potvrđuje sa obzirom na to da „trećina sastava“ već dve decenije živi i gradi uspešnu svetsku karijeru hiljadama kilometara od rodnog Beograda.

Reč je o Marku Đorđeviću, za koga čuveni gitarista Lionel Loueke, kaže: „Marko je jedan od najboljih svetskih bubnjara! Poseduje fascinantnu tehniku i istu takvu muzikalnost. Njegova kreativnost i originalnost su razlozi zbog kojih volim da sviram sa njim.“

Marko je upoznao i Dejvida u Njujorku koji je izrazio veliku želju da sa ovim triom nastupa na Kalemegdanu.

Rođen u Majamiju, Dejvid Bini je svoje prve časove saksofona pohađao je u Los Anđelesu, da bi se sa 19 godina preselio u Njujork kako bi učio od najboljih.

Prvi album Point Game je izdao 1991, a nekoliko godina kasnije pokrenuo je i svoju izdavačku kuću „Mitolodži rekords“ (Mythology Records).

Druga trećina sastava, Branko Trijić, je učio gitaru kod čuvenog Radomira Mihajlovića Točka, a zatim otišao na usavršavanje u Holandiju, gde je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Amsterdamu.

Treći član ovog trija je popularni Vasil Hadžimanov.

Koncert će biti održan u bašti „Bitefartkafea“, na Kalemegdanu. Karte se mogu kupiti na ulazu po ceni od 450 dinara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво