„Aerodrom“ otvorio 16. „Bir fest“

U Beogradu je počeo 16. muzički festival „Bir fest“, najveći muzički festival u jugoistočnoj Evropi. Ove godine, prvi put na tri bine tokom pet dana, biće održana 63 koncerta i 59 sati besplatne muzike.

Organizatori očekuju oko pola miliona posetilaca iz zemlje i inostranstva, a prethodne godine Beograd je od ovog festivala prihodovao šest miliona evra.

Prvo veče „Bir festa“ otvorila je grupa „Aerodrom“, a posle nje je nastupila „Riblja čorba“ koja je osnovana tačno na današnji dan pre 40 godina.

„Sjajno je, sjajno s Borom, čestitamo im rođendan na prvom mestu i nek su živi i zdravi još sto godina“, poželeo im jedan od posetilaca.

„Bir fest“ okuplja ljubitelje rokenrola iz celog regiona, a Ana je došla na iz Ljubljane.

„Ovo mi je prvi put i super mi je, super je“, ističe Ana.

Osim posetilaca, zadovoljni su i trgovci.

„Bir fest“ ima svoje verne posetioce koji su tu od 2003. godine, otvaranja festivala, koji smatraju da je sve bolje i bolje.

A šta je najbolje? „Opuštanje, uživanje u rokenrolu i pivu.“

Nekoliko desetina pivara predstavilo je svoje proizvode na „Bir festu“, ali ima i onih iz zanatskih takozvanih kraft pivara. Ono što najviše zanima posetioce, jeste cena piva koja se kreće od nekih 180 dinara pa naviše.

„Kad pijem ne vozim“ – saradnja MUP-a i Apatinske pivare

Pripadnici Uprave saobraćajne policije MUP vršiće pojačanu kontrolu nivoa alkohola u krvi kod vozača na najprometnijim novobeogradskim ulicama tokom „Bir festa“, koji je počeo na Ušću.

Prve večeri „Bir festa“ Apatinska pivara je u okviru kampanje „Kad pijem ne vozim“ donirala Upravi saobraćajne policije 10 alkometara najnovije generacije sa dodatnom opremom koja doprinosi kontroli saobraćaja.

Zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Boban Milinković kaže da MUP i Apatinska pivara godinama unazad zajedno rade na prevenciji i podizanju svesti o posledicama vožnje u alkoholisanom stanju.

Milinković navodi da je kampanja „Kad pijem ne vozim“ jedna od najdugotrajnijih u Srbiji i podvlači da za sprečavanje nezgoda pod dejstvom alkohola nije dovoljna samo kontrola policije, već i vršenje uticaja na ljude i na apelovanje da u slučaju kada konzumiraju alkohol pozovu taksi, prijatelja ili službu koja će vas odvesti kući vašim kolima, tzv. sejfdrajvera.

Milinković je rekao za Tanjug da se procenat saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju vozači pod dejstvom alkohola polako, ali sigurno smanjuje, te da je sa 12 odsto u 2015. godini smanjen na 11 odsto u 2017. godini.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи