Čuveni Nil Rodžers na otvaranju festivala „Si dens“

Jedan od najvećih producenata svih vremena, Nil Rodžers nastupiće uz pratnju svoje legendarne grupe „Šik“ na spektakularnom otvaranju ovogodišnjeg jubilarnog, petog izdanja festivala „Si dens“, u četvrtak 30. avgusta.

Legendarni kompozitor i muzičar koji je značajno uticao na tokove razvoja popularne muzike, zaslužan je za neke od vanvremenskih hitova i albuma za svetske zvezde kao što su Dejvid Bouvi, Madona, Erik Klepton, Robert Plant, Džordž Majkl, Brajan Feri, grupe „Djuran djuran“, „B-52s“, „Inekses“ (INXS), „Daft pank“i mnoge druge.

Za saradnju sa njim borili su se i giganti kao što su Mik Džeger i Majkl Džekson , a disko era ne bi bila ista bez kapitalnih plesnih himni njegove grupe Šik, ali i hitova za „Sister Sledž“ i Dajanu Ros, dok se njegova čuvena pesma Good Times smatra samim izvorištem hip-hop muzike.

Kada se saberu, sve pesme koje je radio premašuju 500 miliona prodatih albuma i preko 75 miliona singlova.

Rodžers dokazuje svoju savremenost i činjenicu da je najveći vizionar kog je plesna muzika ikad imala, time što stoji iza superpopularne numere Get Lucky, možda i najvećeg letnjeg hita ove decenije!

Na listi njegovih mlađih saradnika upisali su se i Lejdi Gaga, David Geta, Avići, Farel Vilijams, Kajli Minog, Pitbul, Sigala, Diskloužer i Sam Smit, dok će sa „Šik“ objaviti novi album It's About Time u septembru ove godine, čije će pesme premijerno čuti publika na festivalu „Si dens“!

Da će nastup pored tirkiznog Jadrana da bude pravi spektakl, najbolje govori podatak da je Bi-Bi-Si proglasio Rodžersa i „Šik“ za jedno od najboljih koncertnih izvođenja u 2017, dok su ovaj furiozni sastav i festivalski giganti „Glastonberi“ i „Koačela“ uvrstili prošle godine među svoje najuspešnije nastupe po oceni medija i publike.

Još uvek se prepričava i spektakularno otvaranje „Egzita“ 2013. kada su se na krcatoj glavnoj bini horski pevali hitovi Let's Dance, Get Lucky, Le Freak, We Are Family, Notorious, Lost in Music, Like a Virgin, Upside Down i brojni drugi čije melodije doslovno je svako čuo, a da ni ne zna da ih sve povezuje jedno ime - Nil Rodžers!

Zato je ovaj muzički genije uvršten i u Kuću slavnih rokenrola, ali i Dens kuću slavnih, Gremi kuću slavnih, a predsedava i Kućom slavnih muzičkih autora.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво