Do početka „Bir festa“ odbrojavaju se sati

Sutra počinje 16. „Bir fest”, najveći muzički festival u jugoistočnoj Evropi. Računaju i ove godine na oko pola miliona posetilaca.

„Bir fest“ nastoji da svake godine bude bolja verzija sebe. Tako će se ove godine, prvi put, svirati na tri bine.

„Ove godine obaramo rekord. Biće 63 koncerta što je 59 sati besplatne muzike“, kaže Đurđina Radić, promoterka „Bir festa“.

Prvi put na „Bir festu“ nastupa „Zabranjeno pušenje“. Doktor Nele kaže da je svirao mnogo koncerata, ali da se na prste mogu nabrojati oni pred više od 100.000 posetilaca.

„Horsko pevanje je jedan od rituala velikih koncerata. To je najvažnija nit između onog koji je slučajno na pozornici i onih koji su slučajno ispod njih jer se moglo dogoditi i obratno“, ističe Nele Karajlić iz „Zabranjenog pušenja“.

Pred komunalnim službama je ogroman posao. Misli se na svaki detalj.

„Sa nama će biti ekipe veterine Beograd i ekipe zavoda za biocide kako bismo smanjili broj komaraca na koncertnom prostoru i naravno komunalni sistem Beograda će se postarati za to da iz večeri u veče prostor bude uređen na najvišem nivou kako bismo svi uživali“, navodi Darko Glavaš, direktor „Beokom“ servisa.

Na „Bir fest“ najviše dolaze turisti iz regona, ali ima ih i sa dalekih pacifičkih ostrva.

Jedan od njih je čak sa Fidžija, a kaže da je mnogo toga čuo o beogradskom festivalu, kao i da ga porede sa „Oktoberfestom“.

Smeštaj uglavnom traže u hostelima.

„U periodu Bir festa mi smo dupke puni, tako da nema sumnje da 'Bir fest' je napravio mnogo toga i za nas“, objašnjava Adem Kadenić iz hotela "City Zen".

Manifestacije poput „Bir festa“ afirmišu Beograd, doprinose imidžu a pune i gradsku kasu.

„Mi smo prošle godine zaradili 800 miliona evra od turizma, a od toga direktna zarada samo od 'Bir festa' je šest miliona evra“, Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.

U cilju zaštite životne sredine i ove će se godine reciklirati sve ispražnjene limenke piva. Nastavlja se i akcija „Društvo, ko vozi kući“. Posetioci će besplatno moći da se voze posebnim autobusima u Beogradu, ali i do Novog Sada, Niša i Kragujevca.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи