„Bir fest” privlači sve više turista u Beograd

Rošin Marfi, „Strenglersi“, „Riblja čorba“, „Aerodrom“, Nele Karajlić, „I-plej“, „Sanšajn“, „Lolobriđida“, samo su deo liste izvođača koji će zabavljati posetioce „Bir festa“ od 15. do 19. avgusta na beogradskom Ušću.

U Evropi postoji oko 200 velikih muzičkih festivala, a jedan od svega dva besplatna je beogradski „Bir fest“, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na konferenciji za novinare u Starom dvoru, na kojoj je najavljeno da ovogodišnji Beogradski festival piva traje od 15. do 19. avgusta.

Vesić je istakao da Grad Beograd tokom svih godina trajanja podržava festival i dodao da je Grad izdvojio i novčanu pomoć, što će postati praksa za naredne godine.

„'Bir fest' je najmasovniji festival u Srbiji i Beogradu. Ponosni smo na sve što su ljudi iz organizacije festivala postigli za 16 godina. 'Bir fest' je važan prevashodno zbog turizma, a dokaz da Beograd na neki način živi od turizma je činjenica da je ekonomija grada u prošloj godini od ove privredne grane zaradila 800 miliona evra. Od te svote, prošlogodišnji 'Bir fest' je doneo zaradu od šest miliona evra“, rekao je Vesić.

Otkrio je da su svi smeštajni kapaciteti u gradu popunjeni, što potvrđuje da je pred nama najznačajnija regionalna manifestacija u ovom trenutku.

„'Bir fest' je za grad važan i zbog pozitivnog imidža Beograda, a ne bi trebalo zaboraviti ni afirmaciju rokenrola kao prave i kvalitetne muzike. Osim toga, bendovi koji nastupaju imaju priliku da sviraju pred izuzetno velikim brojem posetilaca, što u današnje vreme nije čest slučaj“, zaključio je Vesić.

Sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš rekao je da „Bir fest“ iz godine u godinu obara rekorde.

„Prostor koji je JKP 'Zelenilo – Beograd' uredilo pokušali smo da prilagodimo koncertnom prostoru i zahtevima festivala. Festival će i ove godine zadržati etiketu 'zelenog', pa će 'Gradska čistoća' postaviti nekoliko reciklažnih ostrva, kao i više od 200 kanti za smeće, a vršiće se i primarna separacija komunalnog otpada“, rekao je Glavaš.

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović rekao je da je „Bir fest“ umnogome doprineo promeni imidža Beograda kao turističke destinacije.

„Kada promovišemo Beograd van granica zemlje, možemo da potvrdimo da je u ovom periodu godine 'Bir fest' zaštitni znak Beograda kada je interesovanje turista u pitanju. Lista izvođača za ovu godinu je apsolutni pogodak“, istakao je Popović.

Producent „Bir festa“ Dejan Grastić naglasio je sada već čuvenu atmosferu po kojoj je festival prepoznatljiv. Zahvalio je Gradu i resornom ministarstvu na pomoći, ali i turističkim organizacijama Beograda i Srbije, koje su, kako je rekao, dale veliki doprinos u promociji „Bir festa“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво