Guča, saborska priznanja za Dačića i Zaharovu

Drugi dan Sabora trubača u Guči obeležiće koncerti i uručenje posebnih priznanja prvom potpredsedniku Vlade Republike Srbije, ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću i portparolu Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije, Mariji Zaharovoj koja će danas biti gost Sabora u Guči.

U dane Sabora na stotine hiljada gostiju dolazi u Guču, a prema procenama organizatora za protekilih 57 godina na ovoj manifestaciji bilo je više od 20 miliona domaćih i stranih gostiju.

Kažu i da gosti stižu svake godine iz više od 60 zemalja sveta.

Sabor trubača je promocija trubačke muzike, ali i čitavog kraja, tradicije, gastronomije, čuvenog dragačevskog gostoprimstva. U to su se uverili brojni predstavnici zvaničnih delegacija, diplomatskog kora i poznatih ličosti iz svih sfera društvenog života.

Za Lučane ovo je dobra prilika da pokažu kakvo je gostoprimstvo u Srbiji, ističe predsednica opštine Lučani Vesna Stambolić.

„Ovo je dobra prilika da svako od ambasadora, zvaničnih gostiju iz inostranstva koliko smo mi dobar, dobroćudan i pitom narod. Tu se čuje od nemačkog, španskog, italijanskog, francuskog, engleskog već tradicionalno... raznih jezika i uopšpte nije bitno da li se razumemo, bitno je da su dobro raspoloženi, svi nasmejani, da su zadovoljni“, istakla je Stambolićeva.

Tokom popodneva biće uručene povelja Sabora prvom potpredsedniku Vlade Republike Srbije, ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću i portparolu Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije, Mariji Zaharovoj koja će danas biti gost Sabora.

Večaras će na ponoćnom koncertu nastupiti finalisti 58. sabora trubača i svi sa nestrpljenjem očekuju sutrašnje takmičenje. Do tada će gosti uživati u specifičnoj atmosferi gučkog festivala.

broj komentara 0 pošalji komentar