Koncert za kraj 8. Letnje džez akademije Novi Sad-Dortmund

Osma Letnja džez akademija Novi Sad-Dortmund završena je veoma posećenim završnim koncertom profesora i polaznika u Klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada.

Međunarodni džez muzički događaj zajednički je projekat bratskih gradova Novog Sada i Dortmunda, a Kulturni centar Novog Sada organizovao ga je u saradnji sa Muzičkom školom „Isidor Bajić“, navodi se u saopštenju Kulturnog centra Novog Sada.

U radu akademije, koja je počela 14. jula, učestvovala su 82 polaznika iz Novog Sada, Beograda, Sombora, Subotice, Zrenjanina, Vršca, Šapca, Valjeva, Pančeva, Splita, a njih desetoro došlo je iz Dortmunda.

Uoči završnog koncerta, urednica muzičkog programa u Kulturnom centru Novog Sada, Vesna Kaćanski, istakla je da je osam dana, koliko je trajala osma Džez akademija, proteklo brzo u neprestanom učenju i muziciranju, a gosti su imali vremena da posete Petrovaradinsku tvrđavu i da razgledaju Novi Sad.

Eminentni profesor, pedagog i saksofonista Uve Plat iz Dortmunda, pohvalio je organizatore i učesnike akademije.

„Možda džez nije najpopularnija muzika na svetu, ali je svakako jedan od najvažnijih 'jezika' zato što ga možemo svirati bilo gde, sami ili sa drugima, pa čak i bez instrumenata, samo pucketanjem prstiju“, objasnio je Plat.

Potom su se profesor Plat, njegovih osmoro kolega i njihovi učenici džeza latili instrumenata i počeo je nezaboravan završni koncert, a izvođače je novosadska publika pozdravila dugim aplauzom, navedeno je u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво