Astronaut sa Kosmičke stanice „upao“ uživo na koncert „Kraftverka“

Ljubitelji muzike grupe „Kraftverk“ navikli su na melodije koje zvuče kao da nisu s ovog sveta, ali su nemački pioniri elektronske muzike na koncertu u Štutgartu otišli i „svemirski“ korak dalje.

AP prenosi da je Evropska agencija za istraživanje svemira objavila na internetu video-snimak na kojem se vidi kako nemački astronaut Aleksander Gerst „upada“ u uživo na koncert „Kraftverka“ nastupom koji je izveo na Međunarodnoj kosmičkoj stanici.

Gerste je sinoć, koristeći tablet kompjuter sa virtulenim sintisajzerom, odsvirao duet sa „Kraftverkom“ u pesmi iz 1978. godine Spacelab (Svemirska laboratorija), uz glasne povike odobravanja iz publike.

AP podseća da Gerst ipak nije prvi „svemirski“ muzičar pošto je kanadski astronaut Kris Hedfild 2013. godine snimio svoju verziju Svemirske odiseje Dejvida Bouvija i svirao u duetu sa bendom „Bernejkid lejdiz“ dok je orbitirao 400 kilometara iznad Zemlje.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво