Svetske zvezde i mladi talenti na Mokroj Gori

Slavni pijanista Denis Macujev održao je sinoć koncert na šestom festivalu ruske klasične muzike „Boljšoj“ na Mećavniku u Mokroj Gori i svojim nastupom oduševio publiku koja ga je nagradila ovacijama. Macujev je u Drvengrad došao pravo sa Svetskog prvenstva u fudbalu na kojem je imao titulu ambasadora. „Boljšoj“ festival završava se večeras.

Jedini festival klasične muzike koji se održava u selu počeo je vatrometom, nastupom baletskih prvaka i koncertom Nemanje Radulovića i ansambla „Dabl sens“.

„Mladi muzičari nas podsećaju zbog čega smo mi krenuli da se bavimo ovim poslom i to je nešto što je najbitnije, ta ljubav i želja da napredujemo, da učimo, da stvaramo“, kaže Radulović.

Na Festivalu je nastupio i američki gitarista Geri Lukas, kao i Kamerni orkestar Škole za muzičke taletne iz Ćuprije.

Održavaju se radionice, a javni čas je imao i slavni ruski pijanista Denis Macujev. I završnica festivala biće u znaku najboljih. Svoje nastupe će imati violinisti Julijan Rahlin i Roman Simović.

Muzički praznik na Mećavniku – mesto susreta natalentovanijih mladih muzičara i virtuoza svetskog glasa, u režiji Emira Kusturice, svet je koji postoji samo ovde. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи