Počeo 18. „Egzit“!

Vatrometom i baletskim spektaklom u Novom Sadu je otvoren 18. festival „Egzit“, čemu su, kao zagrevanje, prethodili nastupi grupe „Frajle“ i rok kantautorke El-Pi.

Почео 18. „Егзит“! Почео 18. „Егзит“!

Prve večeri na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu bilo je 44.000 ljudi, pa organizatori očekuju da će ovo biti jedna od najupečatljivijih manifestacija.

Euforija je nastala već od 21 sat kada je lekciju iz scenskog nastupa pred punom i produkcijski unapređenom glavnom binom održala trubadurka savremenog doba LP, koja je pokazala da je moćan glas, gitara i harizma sve što je potrebno za istinskog muzičara.

Prvi put na „Egzitu“ pred festivalskom publikom nastupio je svetski poznati baletan, Sergej Polunjin, koji je zajedno sa gudačkim sastavom „Almazijan simfoni“ izveo performans na temu lične slobode koja je i moto ovogodišnjeg festivala, a nakon ovog audio-vizuelnog spektakla nebo iznad Petrovaradinske tvrđave obasjao je vatromet koji je trajao više od 12 minuta.

Nakon toga scenu je zauzela ikona art-popa Karin Drejer sa svojim sastavom „Fiver rej“.

Kulminacija večeri je ipak usledila kada su na scenu izašli hip-hop giganti „Migos“, koji su u stilu velikih zvezda nastupili više od sat vremena nakon najavljenog termina.

Tejkof i Kvavo su posvetili koncert Ofsetu koji je podršku pružio iz Amerike jer ga je vest o rođenju ćerkice zatekla na turneji, te je, kao svaki pravi sveži tata, pohitao da se pridruži supruzi Kardi Bi.

Zvezda večeri u MTS Dens areni bila je Ameli Lens, nakon koje je nastupio nemački virtuoz Ben Klok, a jutro je publika dočekala uz prvi par tehna Adama Bejera i Idu Ingberg, dok je čast da omiljenu elektronsku binu festivala „Egzit“ zatvori imao tehno inovator Riči Hotin.

Ni na bini „Adiko fjužn“ nije manjkalo energije, gde je nastupila avangardna pop zvezda u usponu, Sevdaliza, koja je donela jedinstveni audio-vizuelni doživljaj pred publiku.

Pored nje sjajan provod bio je i uz elektro-akustični pop bend „Detur“, a glasno se pevalo i uz melodične pank rokere domaće scene „Gobline“, dok je eklektični zvuk karakterističan za ovu binu doneo talentovani muzičar Marko Luis.

Žestoko je bilo i na bini „Eksploziv“ uz hardkor velikane iz Bostona „Slapšot“, a ništa slabije nije bilo ni uz švedski treš metal bend „Dr. Living Ded“, koji je izašao na scenu sa maskama.

Na „Egzit“ su se posle dužeg vremena vratili i „Dog it dog“, čiji nastup publika neće dugo zaboraviti.

Sinoć je održana i prva muzička konferencija „Jut fer“, a tema panela bila su iskustva domaćih izvođača koji su uspeli da naprave međunarodnu karijeru i nastupaju širom sveta.

Govorili su di-džej Tijana T, di-džej Mladen Tomić, dr Nele Karajlić, Goran Milošević iz sastava „Nejked“, dok je moderator bio urednik Nedeljnika Branko Rosić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво