Vatreno od starta: „Migos“, Fiver Rej, El-Pi, Sevdaliza, Riči Hotin, Ameli Lens...

Na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu večeras počinje „Egzit“, zvanično najbolji evropski festival. Spektakularno otvaranje najavljeno je za 22.40 kada će nastupiti jedna od najvećih baletskih zvezda našeg doba – Sergej Polunjin uz orkestar „Almazijan simfoni“ i vatromet na kraju ceremonije. Do nedelje će na više od 40 bina nastupati više od hiljadu izvođača.

Ватрено од старта: „Мигос“, Фивер Реј, Ел-Пи, Севдализа, Ричи Хотин, Амели Ленс... Ватрено од старта: „Мигос“, Фивер Реј, Ел-Пи, Севдализа, Ричи Хотин, Амели Ленс...
Sve je spremno za početak 18. „Egzita“ čije će kapije na Petrovaradinskoj tvrđavi biti otvorene večeras od 19 časova za program sve do ponedeljka ujutro.

Uzbudljivo je bilo i sinoć u kampu gde je na velikom ekranu prenošena utakmica između Hrvatske i Engleske, ali i na Tvrđavi gde su na generalnim probama glavne bine zasijale u svom punom sjaju i prikazale delić spektakla koji nas očekuje u narednim danima.

Sve do 19 časova, na prodajnim mestima „Gigs tiksa“ moći će da se kupe ulaznice za prvu noć po ceni od 2.990 dinara, dok će na festivalskim blagajnama ulaznice za četvrtak moći da se kupe za 3.500 dinara.

Na glavnoj bini festivala večeras nastupa super-aktuelna rok kantautorka El-Pi već od 21, tačno u 22.40 u okviru ceremonije otvaranja nastupiće jedna od najvećih baletskih zvezda našeg doba – Sergej Polunjin uz „Almazijan symfoni“ i spektakularan vatromet na kraju ceremonije.

Uoči nastupa na „Egzitu“ Polunjin je otkrio da će publika videti i malo improvizacije: „Svoj plesni život počeo sam improvizacijama i tada sam se osećao najslobodnije. Nisam 100 posto siguran šta ću izvesti, osetiću trenutak“.

Cenjeni baletski umetnik ističe da će njegov ples biti inspirisan ličnom slobodom.

„Tema je Sloboda i ona je veliki deo mog života. To je onaj osećaj kojem uvek težite. Ne znam koliko slobodni možemo biti, ali to osećanje je za umetnike uvek najvažnije“, istakao je Polunjin. 

Od 23.30 sledi art-pop senzacija Fiver Rej, nakon čega glavni šou stiže 55 minuta nakon ponoći kada na scenu izlazi globalni muzički fenomen i najpoularniji svetski trio „Migos“. Oni će sa publikom na „Egzitu“ proslaviti rođenje ćerke jednog od članova, Ofseta, koju je juče dobio sa popularnom reperkom Kardi Bi.

Vatreno će biti i u Dens areni u koju stiže zvezda u nezadrživom usponu na sam tron svetske scene Ameli Lens. Nakon nje redom na scenu izlaze planetarni hedlajneri, berlinski tehno simbol Ben Klok, švedski titan Adam Bejer u zajedničkom nastupu sa svojom životnom izabranicom Idom Engberg, a za samo jutarnje finale u Areni, očekuje nas apsolutna ikona svetske elektronske scene Riči Hotin.

Večeras na Tvrđavu dolazi i nova trip-hop kraljica Sevdaliza, te niz sjajnih regionalnih izvođača kao što su „Ditur“, Marko Luis, „Ritam nereda“, „Goblini“ na Adiko fjužn bini. Na bini Eksploziv biće žestoko uz „Slepšot“ i „Dog it dog“, večeras će čuveni londonski klub „Fabrik“ na bini Nou slip Novi Sad okupiti imena kao što su Danijel Ejveri i Rodhad, Kreg Ričards i Nikolas Luc, Midland i Tijana Ti. Brojni izvođači, ali i drugi nemuzički sadržaji očekuju publiku na više od 40 bina i drugih zona širom Tvrđave.

U prodaji su i dnevne ulaznice za petak i subotu takođe po ceni od 2.990 dinara, dok ulaznice za nedeljno finale, najveće dosad i najtraženije, mogu da se kupe po ceni od 3.590 dinara.

Četvorodnevne ulaznice su rasprodate, dok su u prodaji četvorodnevni VIP gold paketi. Samo ulaznice kupljene u zvaničnoj prodajnoj mreži „Gigs tiksa“ i na festivalskim blagajnama na Tvrđavi su sigurne.

Vremenska prognoza

Najpoznatiji servisi koji se bave meteorološkom prognozom saglasni su u jednom – od 12. do 15. jula nas u Novom Sadu očekuje lepo vreme bez padavina, kao stvoreno za uživanje u nastupima najvećih muzičkih zvezda tokom večeri ili dnevnom opuštanju u „Egzitovom“ kampu (Exit Village) i provodu na zvaničnim festivalskim afterima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво