Filharmonija oborila rekord!

Beogradska filharmonija saopštila je danas da je oborila sopstveni rekord jer je na svom drugom koncertu na otvorenom u nedelju uveče okupila više od 35.000 ljudi.

U novobeogradskom bloku 13, na mestu gde se planira izgradnja nove zgrade Beogradske filharmonije, bio je priređen najmasovniji muzički piknik do sada, navodi se u saopštenju.

Prema proceni obezbeđenja, događaju je ukupno prisustvovalo između 35 i 40.000 ljudi u neposrednoj zoni skupa uz ogradu.

„Sinoć se desilo nešto nemoguće, a to je da smo uspeli da prevaziđemo događaj od prošle godine za koji sam mislio da je neponovljiv“, rekao je Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije.

On se zahvalio šefu-dirigentu Gabrijelu Felcu i svim muzičarima koji su bili na sceni, i sa velikom pažnjom i posvećenošću spremali ovaj koncert i dali svoj maksimum.

„Želim da se zahvalim svim kolegama iz produkcija koje nisu spavale danima da bi uspeli da napravimo ovako veliki događaj i svim gradskim službama koje su bile sjajni partneri i ove godine.

I želim da se zahvalim našoj publici iz cele Srbije što je slušala svoju Filharmoniju u onakvoj tišini, a nagradila je kao na rok koncertu“, rekao je Tasovac i najavio novi koncert sledećeg juna.

„HD Odiseja“ Beogradske filharmonije u nedelju uveče je podigla publiku na noge koja je ovacijama pozdravila 105 muzičara i njihovog šefa-dirigenta Gabrijela Felca.

Oni su na bis poklonili popularnu Dvoržakovu melodiju, a Felc se od publike oprostio dirljivim rečima: „Ovo je vaš grad, vaš orkestar. Beogradska filharmonija!“, podseća se u saopštenju.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи