„Morčiba“, „Šikari“, „Plavci“, „Disciplina“, „Štuke“ zatvorili „Arsenal“

Trodnevni „Arsenal fest 08“ završen je rano jutros u Kragujevcu, a poslednje veče pred oko 9.000 posetilaca obeležili su raspoloženi „Plavi orkestar“, premijerno u Srbiji „Enter šikari“, fantastična „Moršiba“, pozvana na bis na glavnoj bini, kao i moćna „Disciplina kičme“, dok je uz rasplesanu „Eksplouziv“ binu, raznovrsni „Garden“ ponudio „Letu štuke“, „I-plej“, Marka Luisa...

U prethodna dva dana, na „Arsenalu“ su nastupili prvi put u Srbiji „Kils“, zatim „Editors“, Marki Ramoun, „Dab ink“, „Ju grupa“, „Bed kopi“, „Viva voks“, „Džinks“, „Kultur šok“, Kolja, „Mortal kombat“, „Del Arno bend“, „Markvud & Henki“, Kristijan Molnar, NTFO i brojni drugi.

Festival je za tri večeri u otvorenom prostoru istorijskog Kneževog arsenala, uprkos pretežno prohladnom i kišnom vremenu, imao oko 22.000 posetilaca iz Srbije, regiona i sveta.

Sinoć su se momci iz „Plavog orkestra“ pokazali kao majstori živih nastupa, uz oslanjanje na izvrsno muziciranje gitariste Saše Zalepugina i harizmu frontmena Saše Lošića Loše, koji je sa lakoćom uhvatio publiku pod svoje.

Koncert na glavnoj bini protekao je u znaku megahitova Odlazim, Ti si moja sudbina, Ljubi se istok i zapad, Lovac i košuta, Kaja, Goodbye Teens, Bolje biti pijan nego star, Ako su to samo bile laži, Suada...

Angažovani britanski pank-rok-dram-end-bejs „Enter šikari“ odmah su pitali da dignu ruke „oni koji su imali iskustva sa njima“ i „oni koji to nisu iskusili“. Kako je broj ovih drugih preovladao, bend se zahvalio publici na pruženoj šansi, i zasvirao još prilježnije, a naročito je bio energičan pevač Ru Rejnolds.

Odličan nastup je bio začinjen hitovima Anything Can Happen In The Next Half Hour, The Last Garrison, Destabilise, Rabble Rouser, Anaesthetist...

Najveća gužva na ovogodišnjem „Arsenal festu“ vladala je za vreme atmosferičnog koncerta engleske trip hop-rok grupe „Morčiba“, čija je pevačica Skaj Edvards, u lepršavoj crvenoj haljini, lako zavela publiku baršunastim zavodljivim glasom.

„Morčiba“ je publici darovala koktel pesama sa novog albuma Blaze Away, kao i niz starih hitova poput Otherwise, The Sea, Blindfold, Let Me See, dok je na bis uz horsko pevanje i ovacije izveden Rome Wasn't Built In A Day.

Čast da završi ovogodišnji „Arsenal“ na glavnoj bini pripala je kultnoj „Disciplini kičme“, basiste Dušana Kojića Koje, koji je po običaju publici pružio bučan, beskompromisan koncert, bez pauza između kompozicija Ovisnik o moći, Neukusu treba reći ne, Tehnikolor ajz...

Na „Garden bini“ smenjivali su se pobednici Bunta Nemesis, zanimljiv ekletični „Organizam“, žestoki "Straight Mickey And The Boys" i kragujevački pop-rok bend „Propaganda 117“, a potom su na binu izašle sarajevske „Letu štuke“, kantautora Dine Šarana. Publika na punom „Gardenu“ je zajedno sa bendom pevala Sunce, Paranoju, Šutiš, Mjesto za dvoje... 

Potom su štafetnu palicu na „Gardenu“ preuzeli raspoloženi niški hip-hoperi „Stereo banana“ i žestoki alternativni rok bend „I-plej“, koji je beskompromisno (is)poručio publici Srešćemo se, Da budemo samo dobro i Divan dan uz Šamarčinu, dok je u sitne jutarnje časove program na toj bini i čitavom „Arsenalu“ na sjajan način zaključio vrsni etno soul muzičar Marko Luis. Istovremeno, na „Eksplouziv bini“ završena je celonoćna žurka na kojoj su publiku raplesali di-džejevi Battric&Mivy, Olivian Nur i Roško.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво