Jedinstveni koncert na Svetski dan muzike

„Artlink“, „Gitar art“ i „Harfa fest“, udružili su se sinoć sa Kućom legata, da bi u jedinstvenom ambijentu Legata Petra Lubarde obeležili Svetski dan muzike.

Koncert za sladokusce priredile su gošće iz Bugarske, harfistkinja Anđela Mađarova i flautistkinja Ivana Nedeva. One su učesnice festivala harfe, koji je upravo u toku i koji Beograđanima i njihovim gostima nudi vrhunske koncerte svetski priznatih umetnika i to potpuno besplatno.

Posle njih zadivio nas je ponovo svojim umećem najperspektivniji „Artlinkov" mladi umetnik u prošloj godini, violočelista Vuk Ovaskainen. Za kraj, buru dobrih vibracija izazvao je vrsni gitarista, ali i odličan zabavljač, Bojan Ivanovski.

Koncert je označio i početak saradnje s Kućom legata, što bi svima moglo doneti koristi - umetničke postavke dobile bi novi sadržaj i novu publiku, a muzičari jedinstvene i nove koncertne prostore.To bi najlepši način bila i promocija dela kulturne ponude glavnog grada, koja tek treba da bude na pravi način prepoznata i vrednovana.

Deo tog napora je i pionirski poduhvat da se najvredniji, mahom muzički, ali i filmski i pozorišni festivali, ujedine u SEFU - Srpsku festivalsku asocijaciju.

Članstvo bi donelo bolju koordinaciju, zajedničko marketinško predstavljanje, ali i učešće u međunarodnim, prvenstveno evropskim, projektima.

Otud i prisustvo gostiju iz Brisela na sinoćnjem koncertu. Njihovo zadovoljstvo onim što su čuli, daje nadu domaćem entuzijazmu na kojem najčešće počivaju vrhunski kulturni programi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи