„Bodi kaunt“ eksplozivan u punoj bašti SKC-a

Legendarna američka hip-hop metal grupa „Bodi kaunt“ u ispunjenoj bašti beogradskog SKC-a održala je sjajan, energijom nabijen koncert u sklopu evropske turneje na kojoj promovišu aktuelni album "Bloodlust". 

„Боди каунт“ експлозиван у пуној башти СКЦ-а „Боди каунт“ експлозиван у пуној башти СКЦ-а

Nešto posle 21.30, paralelno sa izlaskom neuništivog Ajs-Tija i ekipe na scenu, počela je da rominja kiša koja je „pretila“ celog dana, ali se, ipak, „smilovala“, pa se grmljavina, i to žestoka, osetila onako kako i treba - samo sa bine.

Ajs-Ti se, ovog puta, nije pojavio u dresu „Crvene zvezde“ kao na koncertu u Hali „Pionir“ 1997. godine, ali se odmah na početku čuo njegov prodoran uzvik: "Serbiaaaa", a na desetine mobilnih telefona je kao po komandi zasvetlelo u vazduhu.

Eksplozivan nastup grupa je, kao i na prethodnim koncertima, počela obradom „Slejererovog“ Raining Blood sa aktuelnog albuma, te je baštu momentalno zatresao pravi metalni zemljotres. 

Glasne ovacije je vrlo vrzo dobio i gitarista Erni Si takođe simbol grupe, a Ajs-Ti je, uoči naslovne teme sa albuma Manslaughter (2014), „predstavio“ svoje novo ime. Jezikom koji je prepoznatljiv otkad se pojavio na sceni, ispaljivao je antirasističke poruke, ispoljavao gnev prema policiji i svakoj vrsti establišmenta, što je publika, dobro znajući šta je čeka, sa oduševljenjem prihvatala i energijom uzvraćala.

Voodoo i There Goes the Neighbourhood iz 1992. bile su poslastice za obožavaoce koji su uz „Bodi kaunt“ od početaka karijere. Kada je Ajs-Ti pitao koliko godina ima najmlađi u publici, dobio je možda i neočekivan odgovor – svega devet. 

U samom finišu, uz neizostavnu Cop Killer hit Born Dead je, međutim, ipak bila iznenađenje, i to za one koji su malo „prečešljali“ šta je bend izvodio na prethodnim koncertima. Naslovna pesma sa njihovog drugog albuma je – podarena specijalno Beogradu.

Kraj je, baš kao i početak, bio u znaku albuma Bloodlust (This Is Why We Ride). Izbegnut je, inače, kliše da grupa napušta binu pa se vraća na bis. Čak je na inicijativu Ajs-Tija, napravljena svojevrsna parodija na toliko puta viđenu scenu, tako što su se svetla ugasila, a publika „po dogovoru“ počela da skandira „Bodi kaunt“. 

Krosover bend „Pauerstrouk“ i Velšani „Astroid bojz“ predstavljali su odličan uvod za zvezde večeri u bašti SKC-a. Sjajan nastup „Bodi kaunta“, pod sloganom Arsenal fest predstavlja, bio je uvertira u „Arsenal fest 08“ koji će biti održan 21, 22. i 23. juna u Kragujevcu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи