Vatreni vikend u „Barutani“

Ovog petka na glavnoj bini „Barutane“ nastupiće izraelski producent i di-džej Gaj Džej i Dmitri Mološ, jedan od novih zvezda iz Belorusije. Iste večeri bina „Headrum“ domaćin je serijala žurki Bandwidth, u okviru kojeg će nastupiti Bažalac i Račić, uz goste Nemanju Vujića i Ivu Arifaj. Dan kasnije nastupiće kolektiv „Vatra“.

Za predstojeći vikend „Barutana“ i „Hedrum“ priprema svojim posetiocima šarenolik muzički program. Izraelski producent i di-džej Gaj Džej, koji je tokom protekle decenije nadmašio čak i najluđa očekivanja svojih kolega i publike i Dmitri Mološ, jedan od novih zvezda iz Belorusije, nastupiće 22. juna na glavnoj bini „Barutane“ uz podršku kralja progresiva, di-džej Bokija.

Iste večeri na „Hedrum“ klaberi će uživati u serijalu žurki "Bandwidth", u okviru kojeg će nastupiti domaćini Bažalac i Račić, uz goste Nemanju Vujića i Ivu Arifaj. Subota 23. jun je rezervisana za rep i ar'en'bi spektakl i di-džej kolektiv „Vatra“.

Gaj Džej jedan je od omiljenih di-džejeva naših klabera. O povezanošću sa domaćom publikom govori: „Imao sam tu sreću da sam počeo da dolazim u Srbiju ne baš tako davno i od svog prvog nastupa u vašoj zemlji, osetio sam odličnu povezanost sa publikom. Zapanjujuće je videti kako ta veza vremenom postaje sve jača“.

Pred svoj prvi nastup u „Barutani“, svojim obožavaocima poručuje: „Radio sam na novoj produkciji od moje poslednje posete Beogradu, a i dosta toga sam čuo o samoj 'Barutani' – siguran sam da ćemo se super provesti zajedno!“.

Inspirisan željom da bude deo klupske scene Tel Aviva koja je u usponu, a poznat po divljem entuzijazmu i neobuzdanoj atmosferi, Gaj Džej je započeo svoju producentsku karijeru sa samo 14 godina, a i dalje prati isti princip i svaku traku stvara kao da je prva.

Na početku karijere bio je pod saj-trans i progresiv uticajima svoje domovine, a nakon kratkog perioda prihvatio je sve žanrove elektronske muzike, kako bi svojoj produkciji dao svu širinu koja predstavlja niz emocija koje podstiču njegovu kreativnost.

„Potrebno mi je da sam svaki put iskren prema svojim osećanjima“, kaže Gaj Džej, „Produciram sve podžanrove haus muzike i samim tim publici koja je na podijumu uvek pružam nešto originalno i unikatno. Moja muzika ima i elemente transa, ali i toplu vibraciju progresiva i energiju starog tehno zvuka“.

Na putu da postane jedan od glavnih umetnika ove elektronske generacije, Gaj Džej ima veliki broj izdanja na eklektičnoj listi poznatih svetskih izdavačkih kuća. Zanemarivanje granica dovelo je njegovu žanrovsko raznovrsnu "Lost & Found" etiketu na sam vrh najznačajnijih andergraund brendova, a njegove mikseve vole svi - haus, tehno i trans publika.

Dmitri Mološ je poznat po svom neponovljivom progresivnom zvuku i odličnom muzičkom ukusu. Ovaj beloruski di-džej i producent predstavlja svoju zemlju daleko van njenih granica, kao jedan od najnaprednijih svetskih umetnika. Njegove turneje ga vode iz Amsterdama u Budimpeštu, od Londona do Madrida i od Argentine sve do Indije.

Mološev zvuk je snažan, melodičan i progresivan, a njegova muzika epska i duboka sa pokretačkim, hipnotišućim ritmovima i nepogrešivim jakim gruvom, muzika koja nosi snažne emocije, stvara euforiju i ima infektivnu i ritmičku energiju.

Najkvalitetniji progresiv haus i melodični tehno postali su njegov zaštitni znak, a njegovi snimci postali su sveprisutni u setovima legendarnih di-džejeva koji prate njegov rad, znajući da je reč o kvalitetu, a neki od njih su: Ernan Kataneo, Nik Voren, Gaj Džej, Armin van Buren, Erik Pric i mnogi drugi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара