Gile: Na novom albumu rok, psihodelija, bluz, fank, soul...

Pesme na novom albumu su posledica svega što godinama slušamo, ima tu klasičnog rokenrola, psihodelije, bluza, soula, fanka, džezerskog vajba i zvuka nemačkih bendova sedamdesetih kao što je „Kraftverk“, rekao je „Tanjugu“ Srđan Gojković Gile, vođa grupe „Električni orgazam“ koji je danas promovisao novi album „Gde smo sad“.

Гиле: На новом албуму рок, психоделија, блуз, фанк, соул... Гиле: На новом албуму рок, психоделија, блуз, фанк, соул...

Ispred radnje „Maskoma“ u Čumićevom sokačetu okupili su se prijatelji i poštovaoci kultnog psihodeličnog rokenrol sastava „Električni orgazam“.

Gojković u izjavi Tanjugu napominje da se bend u 38 godina karijere uvek trudio da se ne ponavlja.

„Kada nešto žanrovski osmislimo i konceptualno i stilski realizujemo, ma koliko to dobro bilo, trudimo se da ostane iza nas. Školovao sam se slušajući muziku autora koji se nisu ponavljali. Kao klinac sam voleo 'Bitlse', 'Stonse', Dejvida Bouvija... Neke ljude koji uvek želeli da budu inovativni“, objasnio je Gojković.

On ističe da je do prošlog albuma bio većinski autor pesama, ali da je nakon toga uključio Ljubu i Bananu u stvaranje pesama.

„Većinu pesama smo uradili zajedno. Čak i tekstove smo smišljali zajedno. Dešavalo se da napravim pesmu kući, pa je onda na probama doradim sa Ljubom i Bananom... Sviđa mi se album“, rekao je Gojković.

Prema njegovim rečima, „Električni orgazam“ je jedini sastav koji je preživeo pod istom firmom od svih beogradskih sastava novotalasnog perioda.

„Iz te naše generacije koja je krenula osamdesetih godina prošlog veka, 'Šarlo', odavno ne postoji, 'Idoli' takođe... U jugoslovenskom prostoru na sličan način opstalo je samo zagrebačko 'Prljavo kazalište'. Mada verujem da je 'Prljavo kazalište' za razliku od 'Električnog orgazma' imalo estradnu karijeru. Mi nikada nismo napravili kompromise kao oni“, smatra Gojković.

Velika koncertna promocija albuma Gde smo sad, prema njegovim rečima, održaće se u beogradskom Domu omladine krajem godine.

„To je sada već tradicionalni termin za susret sa beogradskom publikom“, zaključio je Gojković.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво