Rošin Marfi na „Bir festu“

Britanska elektro-pop zvezda Rošin Marfi nastupiće na beogradskom Ušću, prvog dana „Bir festa“ 15. avgusta od ponoći na bini "Inovation".

Marfijeva važi za „onu čudnu“ umetnicu, nepredvidivu i nikad fokusiranu samo na jedan žanr i jedan zvuk. Prema njenim rečima muzika joj dozvoljava da „ide gde god želi“.

„Sve više shvatam da je potpuno besmisleno sputavati prirodni tok stvari“, sa takvim stavom Rošin Marfi je i počela svoju uzbudljivu karijeru devedesetih kao deo uspešnog dua „Moloko“.

Njen glas je dominirao radijskim plejlistama u tom periodu zahvaljujući hitovima Sing It Back, The Time Is Now, Forever More, a nakon privatnog i umetničkog raskida sa Markom Brajdonom, počinje solo karijeru albumom Ruby Blue i na top-liste se vraća sa sledećim Overpowered iz 2007. godine.

Pored naslovnog singla sa ovog izdanja izdvojila su se još dva hita – Let Me Know i You Know Me Better.

Nakon pauze zbog rođenja dvoje dece, Rošin od 2014. godine ponovo osvaja bine i plesne podijume širom sveta.

Albumi Hairless Toys iz 2015. i Take Her Up to Monto iz 2016. godine predstavili su Rošin Marfi novog doba, a njeni koncerti su zbog specifičnog, avangardnog senzibiliteta i estetike postali nastupi o kojima se dugo priča.

Nakon više od 20 godina karijere, osam studijskih albuma, mnoštva singlova i spotova, Marfijeva je postala globalna ikona svih koji vole dobru plesnu muziku i jednostavne, emotivne pesme.

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 15. jun 2018, 10:22)
anonymous [neregistrovani]

Bir fest

Pijancenje cele noci Ne moze da spava obican narod od buke Ali proizvodjaci piva imace lepu zaradu Pa sad eto sta nam uradise Zasto tako nesto ne dozvole zapadne zemlje bez obzira na hvale o njihovoj slobodi i tako to Ej Srbijo Srbijo sta se radi sa ovim narodom

(četvrtak, 14. jun 2018, 14:28)
anonymous [neregistrovani]

Smor

Bio na njenom nastupu pre dve godine, i mogu da ga definišem kao iživljavanje nad publikom. Što se mene tiče to je bio zadnji njen zadnji nastup!!!