Kolja spotom najavio novi album

Gitarista i pevač Nikola Pejaković-Kolja objavio je danas singl i spot „Svaku noć je isti mrak“, kao najavu novog albuma „4 prsta“ koji će početkom leta na na ce-deu objaviti promoterska kuća „Long plej“.

Коља спотом најавио нови албум Коља спотом најавио нови албум

„Vremena se menjaju, ali problemi ostaju isti. I uvek su isti. Mrak je uvek mrak, zlo je uvek zlo. Pred nama uvek ista odluka – ili vera ili večera. Ostalo su nijanse...“, kaže Kolja o pesmi Svaku noć je isti mrak.

Spot je u režiji Petra Pašića prošle godine snimljen u čuvenom hotelu „Bristol“ u Beogradu, jer je, objašnjava Kolja, „zadržao izgled i šmek nekog prošlog vremena, ima patinu i vizuelno je bio zanimljiv“.

Svaku noć je isti mrak je jedna od samo dve numere na novom albumu na kojima svira stari Koljin prateći bend „Grobovlasnici“ (gitara Voja Aralica, klavir Ivan Aleksijević, bubanj Dejan Momčilović, bas Nikola Usanović i akustična gitara Dario Gajić). 

Ostalih 17 pesama albuma 4 prsta Kolja je snimio sa bendom u nešto drugačijoj postavi, a spot simbolički kroz prizore ručka pokazuje prisnost koja je vladala u odnosu Kolje i „Grobovlasnika“.

„Pa bend je zaverenička stvar. Priča o nekoj vrsti ljubavi i zajedništva kroz muziku. Ručak za stolom, kao neka porodica, dobra je slika i objašnjava taj odnos. Moj bend više ne nosi ime 'Grobovlasnici', niti 'Smak Belog dugmeta'. Ovo je relativno nova postava i okupljena je oko novog albuma koji se zove – 4 prsta. Tako da bi, ako bi se tražilo ime, mogli nazvati Kolja i '4 prsta'“, kaže Kolja.

Prvi nastup sa novom postavom benda Kolja će imati 22. juna na „Arsenal festu“ u Kragujevcu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво