Omaž Bernštajnu orkestra „Muzikon“ sutra u DOB-u

Kamerni orkestar „Muzikon“ održaće sutra koncert u Domu omladine Beograda posvećen stvaralaštvu Leonarda Bernštajna i kompozitora koji su uticali na njegov rad i formirali ga kao jednu od najznačajnijih muzičkih figura u 20. veku.

Američki kompozitor, dirigent i profesor Leonard Bernštajn, rođen pre jednog veka, svojim radom je otvorio vrata klasičnoj muzici širom sveta, stvorivši neiscrpnu zaostavštinu za sve njene obožavatelje, a važnost njegovog stvaralaštva predmet je istraživanja već decenijama.

Sutrašnji koncert predstavlja omaž originalnoj i nesvakidašnjoj ličnosti koja je godinama predstavljala i promovisala najveće domete klasične muzike širom sveta.

Program je podeljen u tri dela.

Za prvi deo odabrana su dela velikog prijatelja i uzora Leonarda Bernštajna, Arona Koplanda, kao i Džordža Geršvina, među kojima je i Rapsodija u plavom u aranžmanu za kamerni orkestar, omiljeno i često izvođeno delo tokom Bernštajnove karijere.

Drugi deo koncerta posvećen je jednom od najreprezentativnijih dela Bernštajnovog stvaralaštva, mjuziklu Priče sa zapadne strane, tokom kojeg će posetioci imati priliku da čuju najreprezentativnije orkestarske odlomke.

Treći deo je vezan za uticaj Bernštajna, kao velikog profesora i promotera kvalitetne muzike, na muzičku zajednicu i njegovu bliskost sa džezom, pa je završnica koncerta posvećena džez standardima u izvođenju kamernog orkestra i trija Miloša Branisavljevića.

Kamerni orkestar „Muzikon“ je novi umetnički multimedijalni sastav iz Beograda, koji promoviše kvalitet, izvrsnost i kreativnost, sa posebnim osvrtom na originalnu promociju i emancipaciju svih aspekata koncertnog izvođaštva.

Pored klasičnog repertoara „Muzikon“ razvija i izvodi specifične projekte uz korišćenje interaktivnog dizajna i novih tehnologija.

Ulaznice su u prodaji na Blagajni DOB-a po ceni od 300 dinara.

broj komentara 0 pošalji komentar