Besplatni koncerti „Galije“ i „Osvajača“ u Kragujevcu 20. juna

Legendarne rok grupe „Galija“ i „Osvajači“ održaće 20. juna besplatan koncert u prostoru Kneževog arsenala u Kragujevcu, koji će biti održan uz podršku Grada Kragujevca i „Arsenal festa“.

Koncert će biti održan povodom dva veka od proglašenja Kragujevca za prestonicu Srbije (1818-1841), i kao uvod u „Arsenal fest“ na kome 21, 22. i 23. juna u istom prostoru nastupaju „Editors“, "The Kills", „Teksas“, „Morčiba“, „Enter Šikari“ i brojni drugi.

Svojevrsnog „nultog“ dana „Arsenala“, 20. juna najpre će od 21 čas u festivalskom prostoru nastupiti „Viktor Havaj end Faktua“, koji izvode očaravajuće pesme i plesove Čango-Mađara iz regije Moldave u Rumuniji. Nastup je omogućila podrška „Kolegijum Hungarikum“.

Na „Arsenalovoj“ glavnoj bini u „Kneževom arsenalu“ u sredu od 21.45 nastupa „Galija“, jedna od najistaknutijih grupa domaćeg rokenrola, koja iza sebe ima 40 godina dugu fascinantnu diskografsku karijeru, prepunu hitova i istinskih klasika kakvi su Gospi, Decimen, Burna pijana noć, Još uvek sanjam, Skadarska, Trube, Da me nisi... „Galija“ je nedavno objavila novi album U raju iznad oblaka.

Hard rok sastav „Osvajači“ istaknuto mesto na domaćoj sceni zauzeo je albumima Krv i led (1990), Sam (1995), Vrelina (2000)... zaključno sa aktuelnim Sad je na mene red (2015), odnosno nezaboravnim hitovima Možda nebo zna, S kim čekaš dan, Maska, Samo ti, Minut ćutanja... Status prvorazredne koncertne atrakcije ponovo će pokazati od 23.30, 20. juna.

Kao uvod u „Arsenal“, poslužiće i, 18. juna u 20 časova, besplatni nastupi benda „Kvazartet“ na platou ispred Prve kragujevačke gimnazije i, 19. juna u 20 časova, u Velikom parku Orkestra gitara „Rok cirkus“ dirigenta Saše Kostića. 

Grafički dizajner Goran Dimić predstaviće se 20. juna (u 19 časova) izložbom 12 plakata 12 bendova u Domu omladine Kragujevca.

„Gradski lik je umislio da je ići na 'Arsenal fest' jedno, a vraćati se s istog nešto drugo, pa je smislio da između te dve tačke postavi banderu. E, ta bandera je izložba bezobraznog naslova: Koje bi bendove Goran Dimić voleo da gleda na 'Arsenal festu'. Izložba 12 plakata, 12 izabranih bendova koji još nisu svirali na 'Arsenal festu', ali... E, o tome se radi“, kaže Dimić.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 13. jun 2018, 18:36)
DekiDzoni [neregistrovani]

Osvajaci

Bravo Mile!

(sreda, 13. jun 2018, 13:25)
anonymous [neregistrovani]

Osvajaci

Odlican bend ali u onom starom sastavu kada su i napravili albume "Krv i led" i "Sam". Treci album "Vrelina" je takodje izuzetno kvalitetan, samo sto su na njemu promenili pevaca.