Rikardu Viljalobosu se pridružuju Marko Nastić i Amir Javasoul

Marko Nastić, legenda domaće elektronske scene i Amir Javasoul, di-džej i producent iz Kanade, pridružiće se 15. juna Rikardu Viljalobosu, jednom od najpoznatijih izvođača elektronske muzike u Rovu kod Vojnog muzeja na Kalemegdanu.

Rikardo Viljalobos rođen je u Čileu, a odrastao je u Berlinu. Kao di-džej profesionalno počinje da se bavi 1988. godine, a prvo izdanje objavio je 1992. godine.

Nakon prvog putovanja na Ibicu 1995. godine, Rikardu je to ostrvo postalo treći dom. Četiri godine kasnije bio je deo „Kokun“ žurke u klubu „Amnezija“ na Ibici, a kasnije te godine pridružio se toj izdavačkoj kući.

Nastupao je po najpopularnijim klubovima i festivalima širom planete, a njegovi muzički izbori neprestano postavljaju nove trendove.

Iako njegove numere nikada nisu komercijalne, one postižu izuzetan uspeh i Viljalobos je poznat i van granica andergraund muzičke scene.

Neka od njegovih izdanja dostigla su kultni status, a Rikardova neiscrpna kreativnost, inovacije i njegov nesvakidašnji osećaj za publiku čine ga izuzetnim umetnikom u savremenom svetu elektronske muzike.

Amir Javasoul započeo je svoju di-džej karijeru inspirisan stilom i produkcijom haus legende Derika Kartera. Osim što je bio pod dubokim uticajem Čikago hausa, Amirov muzički ukus oblikovali su Rikardo Viljalobos, kao i di-džej Harvi.

Svoj jedinstveni muzički stil razvio je ukrštanjem haus i tehno pravaca. Vrhuncem svoje karijere smatra nastup u kultnom klubu „Fabrik“ u Londonu 1. januara 2005. godine kada je delio pult upravo sa Viljalobosom i Kregom Ričardsom.

Danas, Amir paralelno boravi u Berlinu i Montrealu i redovno prati Viljalobosa na njegovim turnejama širom sveta.

Marko Nastić, di-džej i producent koji je nedavno proslavio 20 godina uspešne karijere jedan je od najaktivnijih domaćih di-džejeva u inostranstvu.

Tokom devedesetih Nastić je postao sastavni deo svih važnih elektronskih događaja u Beogradu i Srbiji. Već do svoje 25. godine delio je di-džej pult sa zvezdama svetske elektronske scene kao što su Karl Koks, Sven Vat, Riči Hotin, Marko Karola, Kevin Saunderson, Grin Velvet, Adam Bejer...

Osnovao je prvu srpsku tehno izdavačku kuću pod imenom „Rikon voriors“ (Recon Warriors).

Ulaznice za beogradski nastup Rikarda Viljalobosa nalaze se u prodaji putem mreža „Eventim“ i „Gigstiks“, po ceni od 1.290 dinara za regularne karte i 1.890 dinara za VIP.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи