Tim projekta „60 najlepših narodnih pesama“ putuje Srbijom

Ekipa emisije „60 najlepših narodnih pesama“ krenula je na put po Srbiji da promoviše glasanje u poslovnicama „Pošte Srbije“. Prve stanice su bile Novi Sad, Sremska Mitrovica i Šabac. Javno preduzeće „Pošta Srbije“ se početkom maja priključilo akciji RTS-a i glasanju za „60 najlepših narodnih pesama“.

Mogućnost glasanja u 1.307 poslovnica JP „Pošta Srbije“ učiniće da i najširoj populaciji, svih uzrasta i iz bilo kog kraja naše zemlje bude dostupno, besplatno i jednostavno da se uključe u izbor 60 najlepših narodnih pesama svih vremena!

Sve do 7. juna 2018, kada se zvanično završava glasanje, svi zainteresovani će moći besplatno na šalterima poslovnica „Pošte Srbije“ da zatraže na uvid katalog „60 najlepših narodnih pesama“ sa 500 pesama, kao i glasački listić.

Na svakom listiću možete upisati do deset željenih pesama (spisak naziva pesama je po azbučnom redu i sa rednim brojevima). Popunjen listić se predaje na šalteru pošte.

Samo tokom prva dva dana trajanja ove akcije, u poslovnicama JP „Pošta Srbije“ je za izbor 60 najlepših narodnih pesama glasačke listiće predalo 600 građana (najviše u Beogradu, Novom Sadu, Jagodini i Nišu).

U afirmaciji glasanja u poštama, članovima ekipe televizijske emisije „60 najlepših narodnih pesama“ pomogli su pevači i muzičari: Anđelka Govedarović, Milan Prunić, Mića Janković (u Novom Sadu) zatim u Sremskoj Mitrovici – Đorđe Čavić i Anđelka Govedarović i u Šapcu – Ljuba Aličić, tamburaški sastav iz Šapca, Anđelka Govedarović i Đorđe Čavić.

Televizijski izveštaji o posetama tima projekta „60 najlepših narodnih pesama“ poslovnicama „Pošte Srbije“ u gradovima širom naše zemlje, biće emitovani u TV emisiji nedeljom na Prvom programu RTS-a.

Nakon reportaže o poseti Šapcu, u nedelju, 20. maja, biće emitovan i izveštaj o druženju ekipe emisije sa ljubiteljima narodne muzike – glasačima za najlepše pesme, iz Novog Sada i Sremske Mitrovice.

broj komentara 0 pošalji komentar