Svetska di-džej zvezda Rikardo Viljalobos prvi put u Beogradu

Legendarni Rikardo Viljalobos, jedan od najpoznatijih izvođača elektronske muzike u svetu, nastupiće u petak, 15. juna u Rovu kod Vojnog muzeja na Kalemegdanu, u organizaciji „Blendera“.

Viljalobos je rođen u Čileu, a odrastao je u Berlinu i u tom periodu je postao veliki obožavalac grupe „Dipeš mod“, koju je pratio na evropskim turnejama.

Di-džejingom je počeo da se bavi 1988. godine, a prvi album objavio je za nemačku izdavačku kuću „Plejhaus“ 1994. godine.

Poznat je po specifičnom muzičkom stilu koji je teško svrstati u jedan pravac, a može se primetiti i uticaj sastava kao što su „Tandžerin drim“, „Kraftverk“ i „Dipeš mod“, kao i prvih tehno izdanja iz Detroita.

Danas Viljalobos predstavlja inspiraciju mnogim di-džejevima i producentima širom sveta. Njegovi di-džej setovi mogu se definisati kao putovanje kroz razne žanrove elektronske muzike, kao i različite vremenske periode, a publici pruža nezaboravno iskustvo uživanja u kvalitetnoj muzici.

Jedan je od prvih članova izdavačke kuće „Kokun“ i poznat je i po remiksu za „Dipeš mod“. Nastupao je na festivalima širom sveta, a redovno gostuje u klubovima kao što su „Panorama bar“/„Bergen“ u Berlinu, „Fabrik“ u Londonu, „Robert Džonson“ u Ofenbahu i „Amnejža“ na Ibici.

Ulaznice za beogradski nastup nalaze se u prodaji putem mreža „Eventim“ i „Gigstiks“ po ceni od 1.290 dinara za regularne karte i 1.890 dinara za VIP.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво