Vojvođanski simfonijski orkestar i Matija Dedić na Kolarcu

Posle upečatljivog nastupa na 48. Bemusu, Vojvođanski simfonijski orkestar se sutra u 20 časova vraća u salu Kolarčeve zadužbine gde će se beogradskoj publici predstaviti delima američkih kompozitora Geršvina, Bernštajna i Mincera.

Kao solisti će nastupiti pijanista Matija Dedić i Kvartet saksofona „Signum“, a orkestar će predvoditi dirigent Timoti Redmond.

Vojvođanski simfonijski orkestar, nastavljač Vojvođanskih simfoničara, formiran je 2011. godine, i do sada je ostvario blizu 100 koncerata, dostigavši visok nivo muziciranja i dobre interpretativne standarde.

Insistiranjem na raznolikosti klasičnog, ponekad i žanrovski šireg repertoara, orkestar se do sada najbolje predstavljao u poznoromantičarskim delima simfonijske i koncertantne literature, pleneći raskošnim zvukom, ali se odlično iskazivao i u tumačenjima kompozicija 20. veka, kao i savremenog domaćeg stvaralaštva.

Na koncertu u Zadužbini Ilije M. Kolarca, ansamblom će rukovoditi britanski dirigent Timoti Redmond, redovni gost-dirigent Londonskog simfonijskog orkestra i Kraljevske filharmonije, koji odnedavno zauzima poziciju profesora dirigovanja na prestižnoj  školi za muziku i dramu „Gildhol“ u Londonu.

Redmond često sarađuje sa vodećim evropskim i britanskim orkestrima i operskim kućama, a ostvario je brojne snimke za eminentne izdavače.

Na repertoaru će biti tri plesne epizode iz mjuzikla U gradu Leonarda Bernštajna i Rapsodija u plavom i Simfonijske slike iz opere Porgi i Bes Džordža Geršvina.

Ovim koncertom Centar beogradskih festivala se pridružuje obeležavanju 100 godina od rođenja Leonarda Bernštajna i 120 godina od rođenja Džordža Geršvina.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво