„U sali lom“, pogledajte spot za novu pesmu Bajage i „Instruktora“

U okviru promocije studijskog albuma „U sali lom“, Momčilo Bajagić predstavio je spot za istoimenu pesmu. Novi album Bajage i „Instruktora“ izdat je u produkciji PGP RTS.

Osim na našem sajtu, ljubitelji Bajagine muzike mogu da pogledaju spot na Jutjub kanalu sajta i ako se uloguju na platformu RTS Planeta (www.rtsplaneta.rs).

Album koji je u prodaji u prodavnici PGP RTS na Zelenom vencu u Beogradu sadrži devet novih pesama i bonus traku sa albuma Gitarologija "Point Blank"-a pod nazivom Kad Mesec prospe rekom srebra sjaj.

Delo je Vuka Protića, i predstavlja dokumentarni snimak sa festivala „Kustendorf“, gde je grupa premijerno izvela pesmu.

Na albumu je devet novih, sjajnih pesama – Savršen dan, U sali lom, Bilo bi lako, Može da te ubije grom (koja će biti drugi video-singl), Rekla si, Loše napisan dan, Severac, Nikad te više neću zvati i Noćima sanjam. Izdanje zatvara bonus pesma, već poznata Kad Mesec prospe rekom srebra sjaj, urađena u saradnji sa grupom "Point Blank" i Dragim Jelićem.

Tekstove potpisuje Momčilo Bajagić osim za Noćima sanjam, koji je delo našeg čuvenog dramskog pisca Duška Kovačevića. Muziku za sve pesme je takođe, uobičajeno, uradio Bajaga, osim bonus pesme Kad Mesec prospe rekom srebre sjaj i Severca.

Žika Milenković je komponovao ovaj svoj novi duet sa Bajagom, koji po tematici podseća na legendarnu Život je nekad siv, nekad žut, od pre 30 godina.

Album je sniman od oktobra prošle do februara ove godine u beogradskom „Studiju O“, kod Olivera Jovanovića, a postprodukcija je urađena u svetski poznatom studiju „Ebi roud“ u Londonu. Bend je, posle duže vremena, sarađivao ponovo sa Sašom Habićem, producentom čuvenih njihovih izdanja iz osamdesetih godina. Omot je delo Marka Vajagića.

Pored Bajage, autori na albumu su Žika Milenković i Dragoljub Crnčević.

broj komentara 3 pošalji komentar
(četvrtak, 19. apr 2018, 09:52)
anonymous [neregistrovani]

Video

Neznam sta je to SPOT (na engleskom: Tacka) ovo je njihov novi VIDEO!

(četvrtak, 19. apr 2018, 00:15)
anonymousSluhist [neregistrovani]

Bajo, majstore

Bravo! Lepo, meko, inteligentno...šarmantno...

(sreda, 18. apr 2018, 23:50)
anonymous [neregistrovani]

Strava stvar

Stvarno strava pesma. Bas mi je drago da ne posustaju nasi velikani!