„U raju iznad oblaka“ novi singl i spot „Galije“

Legendarna rok grupa „Galija“ objavila je novi singl „U raju iznad oblaka“, koji prati nesvakidašnji, vizuelno impresivni spot snimljen u jedinstvenoj prirodi dalekog Islanda.

Singl i spot U raju iznad oblaka najavljuju istoimeni album koji će ovog proleća na CD-u izaći za PGP RTS i promotersku kuću „Long plej“.

Frontmen „Galije“ Nenad Milosavljević napisao je muziku za numeru U raju iznad oblaka na stihove Predraga Pece Milosavljevića, koji s duhovnim polazištem od Bosfora i Jerusalima govore o osećaju i pitanju čovečje prostorne i sudbinske pripadnosti „pod istim Suncem, gde smo svi zarobljeni, onog trena kad smo rođeni“.

„Mislim da pesma U raju iznad oblaka već u sebi nosi neke snažne slike, koje svaki slušalac na svoj način može najbolje iščitati i spoznati. Kada smo pričali o mogućem spotu, shvatili smo da imamo fantastične prizore Islanda, koji sjajno naglašavaju stihove, tako što izmeštaju priču u prostore koji u sebi imaju isto tako nešto vanvremensko, moćno i mistično, ali jednostavno i prirodno“, objašnjava Neša Galija.

Autor spota U raju iznad oblaka je Dragoslav Ulić Dag, naš snimatelj koji živi i radi u Los Anđelesu.

U spotu se pojavljuje Mina Tomić, srpska umetnica koja već četiri godine živi na Islandu i istražuje život u prirodi u kombinaciji sa umetničkim obrazovanjem.

Mina koristi svoje telo u istraživanju pokreta, i proučavajući koreografiju preispituje i provocira naše kretanje u društvu.

Album U raju iznad oblaka producirao je legendarni Saša Habić, koji je sa „Galijom“ sarađivao na albumima Korak do slobode (1989) i Karavan (1994).

Pesmu U raju iznad oblaka dodatno krasi dečji hor dirigentkinje Ljiljane Ranđelović.

broj komentara 4 pošalji komentar
(četvrtak, 19. apr 2018, 03:14)
anonymous [neregistrovani]

Odlična pesma

Retko nađem nešto što mi se sviđa na domaćoj muzičkoj sceni, ali ovo je odlično.

(sreda, 18. apr 2018, 08:59)
anonymous [neregistrovani]

Svasta

Nije rok scena ustanova u koju se zaposljava konkursom.

(sreda, 18. apr 2018, 00:52)
anonymous [neregistrovani]

Kada ce vise da se penzionisu ovi stari rokeri, dajte vise mladima da naprave nesto, imali ste jugoslaviju, dosta ste snimali pesme, ajde vise fajront.

Posle se cudimo sto lose stanje u domacem rokenrolu, starci nikako da odu u penziju. Dajte im penziju od 60000 i dovidjenja, a ne da snimaju albume do 80, trebaju da odmore malo.

(utorak, 17. apr 2018, 23:17)
anonymous [neregistrovani]

MESTO

PREPOZNAO SAM MESTO.CLIFS OF MOHER REPUBLIKA IRSKA