„I-plej“ objavio singl „Šamarčina“

Alternativni bend „I-plej“ sa predstojećeg albuma „Sloboda“ objavio je novi singl „Šamarčina“ i spot u kome se članice Maja Cvetković i Kristina Jovanović pojavljuju sa licima prepunim ožiljaka.

Basistkinja i pevačica Maja Cvetković kaže da se tekst Šamarčine odnosi na velike životne udarce i „samobodrenje da će nam biti bolje", dok je bend u spotu otišao korak dalje, snimivši „prvi angažovani spot koji je ikada izašao iz 'I-plej' video-produkcije“.

„Čitajući novine svaki dan, konstantno smo bili izloženi vestima o nasilju u porodici. Samim tim, došli smo na ideju da predstavimo jednu klasičnu srpsku priču nasilja u porodici i da damo podršku, a i poruku da se može izaći iz začaranog kruga u kome se žene nalaze“, objašnjava Cvetkovićeva i dodaje da je ženski deo benda bio spreman da to verno predstavi, čemu su doprinele i dobro urađene maske.

Album Sloboda rađen u produkciji Voje Aralice, koji će do kraja aprila objaviti na CD-u promoterska kuća „Long plej“, već je najavljen spotovima Srešćemo se i Da budemo samo dobro, a za Šamarčinu „I-plej“ je odlučio da krene u vizuelno novom i provokativnom pravcu sarađujući sa režiserom i kamermanom Vukom Protićem.

U Šamarčini Maja Cvetković i prateća pevačica Kristina Jovanović pokrivene su fascinantno uverljivim ožiljcima, koje je uradio majstor za specijalne efekte Sendi Kumalakanta.

Uloga nasilnog muža/dečka poverena je prijatelju benda, muzičkom menadžeru Draganu Novičiću, u ulozi majke pojavljuje se rok novinarka Branka Glavonjić, dok su nemi posmatrači nasilja gitarista Nemanja Velimirović i bubnjar Goran Ljuboja Trut.

„Najčudnijii deo celog tog dana i snimanja je kada smo išle ulicom sa svim tim krvavim ranama i ožiljcima, što niko od prolaznika nije obratio pažnju na nas, niti nas je iko pogledao. Ali, srećom, ožiljci su ipak bili deo maske, pa nam to nije smetalo“, rekla je Cvetković.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво