Talentovani gitaristi u Domu omladine

Neki od najtalentovanijih beogradskih gitarista nastupili su u Domu omladine Beograda u okviru prvog koncerta „Erste najveći gitarski talenati“. Tom prilikom uručene su im nagrade festivala i Erste banke „Veruj u sebe“.

Pred beogradskom publikom, u okviru programa „Gitar art festivala“, predstavili su se Džoni Ranković i „Ćurlijans“, Aleksa Danić, „Friki fajt for fridom“, „Spona“ i Dušan Popović Lipovac i Bojan Ivanovski - Džobi.

Svaki od izabranih petoro gitarista je drugačiji. Razlikuju se po godinama, muzičkim stilovima, iskustvu i dostignućima. Svojim ogromnim talentom, istrajnim radom i verom u sebe stvaraju svoju autorsku muziku koja oplemenjuje i čini našu kulturnu zajednicu bar na neki način boljim mestom.

Ivanovski je Tanjugu rekao da je počastvovan učešćem na ovom koncertu jer će se naći u društvu izuzetnih mladih muzičara.

„Predstaviću svoj program u trajanju od 30 minuta. U proteklih godinu dana od prethodnog izdanja 'Gitar art festivala' stekao sam ozbiljan tim koji se bavi produkcijom moje muzike. Veliki pomak napravio sam u produkciji spotova koji predstavljaju ono što radim. Nadam se da ću u narednih desetak godina snimiti desetak spotova“, istakao je Ivanovski.

Prema njegovim rečima, priznanje „Erste najveći gitarski talenati“ veoma mu znači, jer je konačno neko prepoznao kvalitet njegovog muziciranja.

„Moj trud i rad je zapažen i pohvaljen zahvaljujući 'Gitar art festivalu' i to je izuzetno važan momenat u mojoj karijeri i životu uopšte“, naglasio je Ivanovski.

Za Dušana Popovića Lipovca „Gitar art festival“ predstavlja jednu od najvećih institucija.

„Ako tako vrhunska institucija prepoznaje vaš rad onda je 'Erste najveći gitarski talenati' izuzetno važna i meni pričinjava izuzetno zadovoljstvo. Zajedno sa svojim sastavom 'Spona' izvodim mešavinu balkanske muzike sa flamenkom. U pitanju su originalne kompozicije kao i obrade pesama nastalih na Iberijskom poluostrvu“, objasnio je Lipovac.

Ovaj gitarista napominje da na „Gitar art festival“ dolazi od svoje 14 godine.

„Tu sam video mnoge vrhunske gitariste iz celog sveta koji su me dodatno motivisali da se bavim gitarom“, zaključio je Lipovac.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи